Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Državno odvjetništvo Kaposvara

Optužnica protiv Čačića: 'Još jednom izražavam sućut, odazvat ću se pozivima'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Mađarskoj je podignuta optužnica protiv Radimira Čačića.

Optužnicu protiv njega podignulo je Državno odvjetništvo županijskog središta Kaposvara. Optužnica je podignuta zbog izazivanja automobilske nesreće na autocesti M7 u Mađarskoj u kojoj su lani dvije osobe poginule, potvrdilo je to odvjetništvo u nacionalnoj novinskoj agenciji MTI.

Pročitajte i ovo Vlasta Pavić i Milan Bandić šteta 100.000 eura Bivša gradonačelnica Zagreba optužena da je izvukla novac iz tvrtke Putinova masera Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana Matije Posavca Matija Posavec Potvrđena optužnica protiv međimurskog župana: Priznao krivnju i podnio ostavku

Državno odvjetništvo podnijelo je u srijedu optužnicu protiv predsjednika Hrvatske narodne stranke - Liberalnih demokrata (HNS) općinskome sudu u Makou u jugoistočnoj Mađarskoj, rekla je glasnogovornica županije Somogy. Dvije su osobe poginule u prometnoj nesreći 8. siječnja 2010., a treća osoba je teže ozlijeđena, dok je četvrta zadobila lakše ozljede, rekla je Gyongyi Lucza Egervari.

>> Čačić ipak vozio iznad 130 km/h prije nesreće?

Policija je uviđajem utvrdila da Čačić, koji je vozio iz smjera Nagykanizse za Budimpeštu, nije brzinu prilagodio vidljivosti na cesti, te nije uočio vozilo koje se sporo kretalo pred njim i u njega udario. Jedan je putnik umro dan nakon nesreće, a starija žena kasnije je podlegla ozljedama. Čačić je napustio Mađarsku dan nakon nesreće pošto je položio jamčevinu, piše MTI.

Radimir Čačić poslijepodne se oglasio priopćenjem za javnost, koje donosimo u cijelosti:

'Poznato je da je prije nekoliko dana policija Republike Mađarske završila istragu prometne nesreće u kojoj sam sudjelovao na autocesti prema Budimpešti 8.siječnja 2010. godine, a u kojoj su nažalost smrtno stradale dvije osobe. Sljedeći korak u ovom pravnom postupku bilo je podizanje optužnice protiv mene od strane Državnog odvjetništva Republike Mađarske, a koliko sam upoznat danas se to i dogodilo. Kao i uvijek do sada i dalje ću se odazivati svim pozivima mađarskih službenih organa i učestvovati u svim nadolazećim proceduralnim radnjama vezanim uz ovaj slučaj, a ovim putem bih još jednom izrazio sućut obitelji poginulih.' (Mi.Dr./T.Š./Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene