Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Prodaje državnu imovinu'

Podnesena kaznena prijava protiv Milanovića; premijer: Ja sam ozbiljan čovjek

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar podnio je kaznenu prijavu protiv premijera Zorana Milanovića zbog, kako kaže, nezakonite prodaje državne imovine.

Lesar smatra kako se državna imovina ne bi trebala prodavati temeljem razgovora u Vladi, kako to radi premijer, već raspravom u Saboru. Napomenuo je da su na popisu državne imovine 63 tvrtke, 97 ustanova, zemljište, šume i vode.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 16 Objava s Pantovčaka Milanović povjerio Plenkoviću mandat za sastavljanje Vlade Andrej Plenković stigao na Pantovčak po mandat za sastavljanje vlade - 2 jedan likuje, drugi se kiselo osmjehuje FOTO Pogledajte kako je izgledao susret Milanovića i Plenkovića

>> Lesar zbog prodaje državne imovine najavio kaznenu prijavu protiv Milanovića!

'Jedini način da zaštitimo interes građana je podnošenje kaznene prijave', rekao je Lesar koji smatra da je premijer prekršio članak 339. Kaznenog zakona, koji govori o nesavjesnom postupanju u službi 'kršenjem zakona ili drugih propisa, propuštanjem dužnog nadzora ili na drugi način'.

'Čekamo odgovor Državnog odvjetništva. Želim vjerovati da će ono pomno proučiti prijavu i hitno reagirati u ovom, kao i u svim drugim slučajevima kada je u pitanju zaštita državne imovine', rekao je Lesar.

Milanović o Lesarovoj prijavi: Ozbiljan sam čovjek i s ozbiljnim ljudima mogu razgovarati

Milanović je odbio komentirati kaznenu prijavu koju je protiv njega podnio Lesar zbog 'nesavjesnog postupanja u službi'. 'Ne, ozbiljan sam čovjek, bar vjerujem da sam ozbiljan čovjek i s ozbiljnim ljudima mogu razgovarati', kratko je odgovorio premijer Milanović na upit novinara može li komentirati podnošenje kaznene prijave. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene