Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatra pod nadzorom

Podgora: Uzrok požara iskre iz trafostanice ili podmetanje?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požarište u Podgori danas je pod nadzorom gasitelja. Vatra je oštetila neke kuće i uništila dobar dio maslinika.

Mještani Podgore sumnjaju da su plamen izazvale iskre iz obližnje trafostanice. Policija smiruje situaciju i pokušava utvrditi uzroke, a ne isključuje se mogućnost da je požar podmetnut.

Pročitajte i ovo Edi Delija i Sanja Jurišić Sezona pred vratima Vatrogasci najavljuju prosvjed, ne žele u vatru za 900 eura: "Ovaj put ne odustajemo. Idemo do kraja" Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

'Padale su prije velike iskre sa stupova. Pretpostavljam da je došlo iz trafostanice', rekao je mještanin Mijo Rosandić. Policija navodi žar kao mogući uzrok, ne i trafostanicu kao polaznu točku požara. Podmetanje vatre također je moguća opcija.

'Utvrdili smo da je požar izazvao žar ili otvoreni plamen, a utvrđujemo je li on izbio namjerno ili nenamjerno', izjavila je Željka Radošević iz PU splitsko-dalmatinske. Plameni jezici ostali su kratki pet metara od pojedinih podgorskih kuća.

'Mi smo već bili spremni napustiti kuću, ali smo ostali boriti se zajedno s ovim ljudima, oni su heroji današnjih dana', rekla je Nina Buhe iz Podgore. Požarište je sada pod kontrolom. U nešto manjem broju gasitelji će u šumi provesti još jednu noć.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene