Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo suđenje

Paravinja: Ne osjećam se krivim; Njegov otac novinare poslao u p.m.

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dragan Paravinja, optužen za teško ubojstvo maloljetne Antonije Bilić te pokušaj silovanja još jedne djevojke, ne osjeća se krivim.

Sud je odlučilo za javnost zatvoriti suđenje Draganu Paravinji. S obzirom na prirodu kaznenog djela izvjesno je da će doći do iznošenja intimnosti iz osobnog života oštećenica, pa su se zbog toga stekli uvjeti za isključenje javnosti iz ovog postupka, obrazložila je sutkinja Nives Nikolac, koja predsjeda Sudskim vijećem.

Pročitajte i ovo Josipa Pleslić ex. Rimac Udarac za obranu Visoki kazneni sud o slučaju Josipe Pleslić: "Obrana je imala vremena iznijeti svoje argumente" Jozo Bekavac, brat Marka Bekavca Mjeseci užasa Brat hrvatskog kapetana zarobljenog u Turskoj: "Živimo u neizvjesnosti. Spomenuo je trgovinu drogom, a u zatvoru su najgori zločinci"

Predstavnici Županijskog državnog odvjetništva na raspravi su podsjetili kako su i oni zatražili postupak zatvoren za javnost, a isto je učinio i Vinko Ljubičić, odvjetnik obitelji Antonije Bilić koji je danas kazao kako obitelj nije protiv istine, ali da će javnost o svemu biti upoznata preko glasnogovornika Županijskog suda u Šibeniku.

Odvjetnica Dragana Paravinje po službenoj dužnosti Ankica Giljanović zatražila ja suđenje otvoreno za javnost, obrazlažući kako je njezin klijent deset mjeseci 'bio izložen medijskoj hajci', a tijek postupka je ionako javnosti poznat, no njezin je zahtjev sutkinja Nikolac odbila.

Nakon što su sudnicu napustili novinari i snimatelji, sutkinja je saslušala prve svjedoke, Milku Bilić, majku nestale Antonije Bilić, te Marka Rančića. Na današnjem ročištu nazočila je čitava obitelj Bilić, ali i Paravinjin otac Obrad.

'Teško vjerujem da je takav čovjek počinio teško djelo'

Ispred sudnice otac optuženog nije bio raspoložen za izjave novinarima. Dapače, poslao ih je u p.... m.......U pratnji Paravinjina oca bio je i Matevž Krivic, bivši ustavni sudac Slovenije koji je 2007. godine branio Paravinju u postupku dobivanja azila.

'Teško vjerujem da je jedan takav čovjek bio u stanju počiniti tako teško djelo na štetu nedužne djevojke', rekao je danas Matevž Krivic ispred Županijskog suda u Šibeniku.

'Teško vjerujem da je jedan takav čovjek bio u stanju počiniti tako teško djelo na štetu nedužne djevojke', rekao je danas Matevž Krivic Dodao je kako je 2007. godine Paravinja u Sloveniji tražio azil, jer je tvrdio da ga se iz Srbije, zbog suprotstavljanja režimu Slobodana Miloševića, politički progoni. 'Tada mi je priložio puno dokumenata koju su pokazivali da je to zaista tako. Azil nije dobio, ali i danas vjerujem da je sud pogriješio', rekao je.

Pokušao odgoditi raspravi

Dragan Paravinja na samom je početku suđenja nastavio sabotirati postupak. 'Nisam suglasan da počne rasprava. Niste mi omogućili telefonski poziv, pa ne znam jesam li dobio odvjetnika po osobnom izboru. Želim izuzeće ovog suda', rekao je Paravinja na samom početku suđenja.

Sutkinja Nives Nikolac mu je odgovorila da odgodu više ne može dobiti, no, dodala je kako odvjetnika uvijek može pronaći. Sutkinja je Paravinji poručila da zloupotrebljava svoja prava.

>> Počinje suđenje: 'Sve što Paravinja radi je proračunato, želi glumiti žrtvu'

Bahati Paravinja drsko je odgovorio sutkinji kada mu je zabranila da govori. 'Nisam ja tu da glumim marionetu', rekao je. Sud Paravinji danas nije dozvolio niti da javno iznese prigovor na optužnicu i razloge njegovog zahtjeva za izuzećem suda.

Sutkinja Nikolac je kazala da je te zahtjeve, koje je prije rasprave sudu uputio pismenom putem, sud već odbio i da je stvar zaključena.

Dragan Paravinja danas se izjašnjava o krivnji za ubojstvo maloljetne Antonije Bilić i pokušaj silovanja još jedne djevojke.Posljednji put uspio je dobiti odgodu rasprave otkazavši punomoć odvjetniku.

Sljedeće ročište, također zatvoreno za javnost, zakazano je za 28. ožujka.  (Mi. Dr. /Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene