Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Turisti se ne bune

Počinje sezona, cijene u porastu - Parking u Dubrovniku za 40 kuna po satu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sat vremena parkiranja pred ulazom u povijesnu jezgru u Dubrovniku stoji čak 40 kuna. Ipak, na cijenu se ne bune ni Dubrovčani ni turisti.

Početak sezone u Dubrovniku je i vrijeme kada sve cijene rastu, a pronaći slobodno parkirno mjesto prava je lutrija. Upravo zbog toga, sat vremena parkiranja pred ulazom u povijesnu jezgru stoji čak 40 kuna. Ipak, na cijenu se ne bune ni Dubrovčani ni turisti.

Pročitajte i ovo Policija je uhitila dvojicu mladića koja su sudjelovala u tučnjavi policija objavila detalje Dvojica maloljetnika koja su pretukla trećeg u Lapadu završila u pritvoru Nove cijene parkinga - 4 NEKI GORE, NEKI DOLJE Ekipa Dnevnika Nove TV provjerila je kakvo je stanje s naplatom parkiranja u većim hrvatskim gradovima, poznato i tko je najviše povećao cijene

'Lokacija određuje svoju cijenu, to je poznato. Međutim u trenucima kad vam je to neophodno priuštite si to', rekla je posjetiteljica dubrovačkih zidina.

Ovršene dubrovačke zidine, traži se očitovanje

Na Pilama, pred zidinama ima tek 30-tak parkirnih mjesta, a s obzirom na ne iskazano nezadovoljstvo, Dubrovčanima je lakše platiti visoku cijenu nego teret na Stradun nositi iz daleka.

'Kad nema druge solucije, jeli; ako nešto moram prenjet moram platiti', rekao nam je stanovnik Dubrovnika.

'Prošle godine smo imali cijenu u sezoni 30 kuna, na ovom ekskluzivnom parkingu gdje ima 30 mjesta. Ove godine je cijena 40 kuna. Šteta što tu nema bar 60, 70 mjesta', kazao je direktor 'Sanitat-a', Valentin Dujmović.

Dubrovnik i dalje ruši rekorde: Zidine obišlo 7 % više turista

Dok cijena od 40 kuna daleko premašuje standarnu cijenu parkiranja u Hrvatskoj, dubrovački se turisti ne žale, 120 kuna za 3 sata smatraju prihvatljivim luksuzom.

'Skupo je, ali je blizu zidina, pa je to normalno', misli Mistislav, turist iz Rusije.

'Važno je mjesto, dobro je ovdje parkirati, jer je sve blizu', smatra Romi iz Izraela.

Početak sezone u Dubrovniku istovremeno je i početak gužvi. Dubrovčani za 25 tisuća automobila imaju na raspolaganju tek 2 tisuće parkirnih mjesta.

'Sigurno da je malo, i u dogledno vrijeme ćemo stvoriti još 200-tinjak mjesta tako da ćemo taj dio malo rasteretiti', najavio je Dujmović.

A do tada će sve svako mjesto imati svoju cijenu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene