Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Loše vrijeme

Pada snijeg, puše jak vjetar: Uvod u povratak zime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Snijeg koji je već počeo padati u Lici i Gorskom kotaru uvertira je u novo pogoršanje vremena koje će se zadržati idućih nekoliko dana.

Kao što su to nagovještavale prošlotjedne prognoze, ovaj će tjedan, iako je klimatološki proljeće već počelo, obilježiti zimski uvjeti. Sa snijegom dolazi i do značajnog pada temperature, koja je već danas, primjerice u Mrkoplju, bila daleko ispod ništice, točnije živa se spustila do -9.  Temperatura će se idućih dana i u ostalim kontinentalnim dijelovima zemlje spuštati do -10, a očekuju nas i prilično velike količine snijega. Dodatne probleme stvorit će jaka bura koja bi trebala prerasti u orkansku s udarima brzine i do 140 kilometara na sat, pa bi zbog takvih vremenskih uvjeta moglo doći do velikih problema u prometu diljem zemlje.

Pročitajte i ovo Snijeg radi probleme u prometu Zimski uvjeti U Dalmaciji pada snijeg, na autocesti se vozi uz ograničenje od 40 km/h, kamioni zapeli i blokirali cestu Nevrijeme na moru U prekidu brojne linije Snijeg i orkanska bura stvaraju velike probleme u prometu: Na A1 prevrnula se prikolica, ne putujte ako ne morate

Snijeg već pada u Lici i Gorskom kotaru, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima, nadvožnjacima i vijaduktima, izvijestio je popodne Hrvatski auto-klub. Od 17,30 sati proglašeni su zimski uvjeti na većini državnih cesta u Lici. Dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica, te državna cesta D54 Maslenica-Zaton Obrovački otvorene su samo za osobna vozila. Obilazak za ostala vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina (D 50 i D 27).

Krčkim i Paškim mostovima, te na A 7 Orehovica-Sv. Kuzam zabrana je prometovanja za I. skupinu vozila: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a Jadranskom magistralom (D 8) od Bakra do Senja za I. i II. skupinu što dodatno uključuje i vozila s natkrivenim tovarnim prostorom, dok je dionica od Senja do Svete Marije Magdalene otvorena samo za osobna vozila. Jak vjetar puše na dionici autoceste A 6 Rijeka-Zagreb, između Kikovice i tunela Tuhobić, no autocesta je otvorena za sva vozila.

Zbog zimskih je uvjeta zabranjen promet za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok sva ostala vozila moraju imati zimsku opremu u Lici: D 1 Drežničko Selište-Gračac, D 25 Korenica-Lički Osik, D 42 Saborsko-Selište, D 52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-G. Vaganac-GP Ličko Petrovo Selo, D 218 GP Užljebić-Donji Lapac-Sučević, D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo i D 522 Udbina-Gornja Ploča. Zimski su uvjeti i na županijskim cestama na području Gornjeg Jelenja, u zaleđu Novog Vinodolskog.

Državna cesta D 506 Dobroselo- Mazin zatvorena je za sav promet, zbog sniježne vijavice. Na graničnim prijelazima promet je rijedak. Zbog vjetra, u prekidu je trajektna linija prema otoku Pagu: Prizna-Žigljen i katamaranske: Rijeka-Mali Lošinj i Rijeka-Novalja. Trajekti i katamarani na ostalim linijama plove prema redu plovidbe. (T.Š./Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene