Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Doznajte gdje

Počeo nadzor kamerama na šest lokacija u Zagrebu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U centru zagrebačkog prometnog redarstva u Jagićevoj 31 je gradonačelnik Milan Bandić i službeno je predstavio projekt Nadzorne kamere vrijedan 20-ak milijuna kuna.

Tako od danas počinje nadzor na šest lokacija u Šubićevoj i Martićevoj ulici, a uskoro će kamere stići i u Bakačevu ulicu te na Kaptol, Jelačićev trg, Heinzlovu i Nemčićevu ulicu te Kvaternikov trg. Način rada bit će sljedeći: nakon snimljenog prekršaja vozačima će se poslati prekršajni nalog uz fotografije kao dokazni materijal.

Pročitajte i ovo Opljačkana pošta, ilustracija Usred dana U popularnom trgovačkom centru maskirani razbojnici opljačkali zaposlenika pošte Tomislav Tomašević, gradonačelnik Zagreba - 3 Nova tehnologija Na ulicama uskoro novi niskopodni tramvaji: "Jedan košta kao manji dječji vrtić"

'Ovo nije nikakvo špijuniranje, trebali smo to još i ranije napraviti, pauci će imati manje posla, a bio bih sretan da ih sve prodamo',  izjavio je Milan Bandić koji je dodao da će se postavljanjem kamera uvesti red, efikasnije kažnjavati prometne prijestupnike, bolje čuvati objekte i zelene površine, sprečavati nastajanje divljih odlagališta te podići sigurnost na višu razinu.

Idejni začetnik ovog projekta Mate Kraljević poručio je da će MUP imati pristup svim kamerama 24 sata i tako je potvrdio Bandićeve navode kako će Zagreb postati sigurnijom metropolom. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene