Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Marko Polo'

FOTO: Marko Polo je već postao predmet šale

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasukavanje Marka Pola već je postalo predmetom šale. U optjecaju je razglednica s Markom Polom nasukanim na obalu otoka, a tu su i pripadajući remorkeri.

No, ono što mjerodavne više brine je kako konačno odsukati brod. Nakon što je trajekt 'Marko Polo', koji se u subotu nasukao na otočić Sit, proteklih dana pomaknut oko 1, 5 metar, danas je počelo ispumpavanje goriva iz skladišnih tankova, a odsukavanje se očekuje za pet dana, priopćila je Uprava riječke Jadrolinije. Riječ je o ukupno 330 tona goriva koje će preuzeti brod 'Đeletovci'. Iako su u Jadroliniji očekivali da će danas nakon pretovara goriva, početi s prebacivanjem vozila s nasukanog 'Marka Pola' na trajekt 'Prizna', to se ipak neće dogoditi. Iz Jadranskog pomorskog servisa koji je Jadrolinija angažirala za akciju odsukavanja odlučili su da se to iz sigurnosnih razloga odgodi. Iz Uprave Jadrolinije poručuju kako su stručnjaci nakon pregleda trupa broda utvrdili kako nije sigurno da će se rampa trajekta nakon što se spusti ponovo moći čvrsto zatvoriti kako voda ne bi prodrla u brod.

Pročitajte i ovo Deseci ozlijeđenih u nesreći trajekta Drama u Napulju VIDEO Trajekt se zabio u pristanište u popularnoj turističkoj destinaciji: Velik je broj ozlijeđenih Slika nije dostupna Istraga uzroka traje Rezultati alkotesta za nekoliko dana, izuzeta 'crna kutija'

Stoga će vozila, koja su neoštećena, biti iskrcana i vraćena vlasnicima kad se ispune svi sigurnosni uvjeti. Time se žele izbjeći daljnje štete, a moguće je da automobili bude iskrcani i tek nakon što brod bude odsukan, kažu u Upravi Jadrolinije. Potvrđeno je također da je Jadranski pomorski servis pozvao kao konzultante stručnjake renomirane kompanije Smit Salvage iz Roterdama uz čiju pomoć će se napraviti detaljan plan odsukavanja. Predviđa se da će to biti obavljeno za pet dana. Tri dana bit će potrebno za pripremu tehničkog rješenja podizanja pramčanog dijela broda, a sam postupak odsukavanja trajao bi dva dana. Od mogućeg miniranja, koje se spominjalo ovih dana, potpuno se odustalo kao i od dodatnih radova koji bi na bilo koji način mogli devastirati ili onečistili okoliš, zaključili su u Upravi riječke Jadrolinije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene