Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opet "preživio"

Bernardić nakon četverosatne sjednice vrha SDP-a: "Nitko nije tražio moju ostavku. Rejting se mjeri na izborima"

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr)
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Predsjednik SDP-a Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Sjednica Predsjedništvo SDP-a trajala je četiri sata nakon čega je Davor Bernardić izašao pred novinare i ustvrdio da nitko nije tražio njegovu ostavku. Rejting se, kaže, mjeri na izborima, a SDP je fokusiran na izbore za Europski parlament.

Iako se neslužbeno tvrdilo da je na sjednici Predsjedništva SDP-a u nekom trenutku pokrenuto pitanje katastrofalnog rejtinga stranke, Davor Bernardić je novinarima na pitanje je li tko na sjednici tražio njegov odlazak, kratko odgovorio: "Ne. Nitko."

Pročitajte i ovo Prosvjed ispred rasadnika Zrinjevca - 1 Nije bio rado viđen gost Incident na prosvjedu, Zagrepčani potjerali bivšeg čelnika oporbe: "Imat ćeš svoju presicu, ajde makni se" Zlatko Komadina (Foto: Dnevnik.hr) Napokon sastanak vrha SDP-a Hoće li pokrenuti smjenu predsjednika? Bernardić: ''To su gluposti, tko bude olajavao snosit će odgovornost''

Tvrdi da je rasprava bila kvalitetna i otvorena te da je bila fokusirana na SDP-ove inicijative, zakonske prijedloge te europske izbore.

Na pitanja o katastrofalnom rejtingu stranke, Bernardić je odgovorio da se rejting mjeri na izborima.

"Razgovarali smo otvoreno. Bilo je sjajno i afirmativno. Razgovarali smo o doprinosu kojeg svatko u SDP-u daje i može dati", rekao je Bernardić.

Na pitanje je li se pomirio s Rajkom Ostojićem, Bernardić je rekao da se ni sa kim nije svađao te da su on i Ostojić kolege. "Bilo je nekih šumova u komunikaciji. Ne ponovilo se", rekao je Bernardić.

Sjednica Predsjedništva započela je oko 18 sati, a neslužbeno se najavljivalo da bi se ponovo mogla tražiti smjena Davora Bernardića s čela SDP-a.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić (Foto: Dnevnik.hr) Barbara Štrbac (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr

Dio članova Predsjedništva upravo njega smatra odgovornim za katastrofalan rejting SDP-a, drugi najniži otkako postoje mjerenja.

Podsjetimo, postupak njegova rušenja bio je pokrenut na sjednici Glavnog odbora stranke, no taj pokušaj nezadovoljnih članova stranke nije bio uspješan. Upitan hoće li se i danas pokrenuti pitanje njegove smjene, Bernardić je odgovorio: "To su gluposti".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene