456262
456262
456262
456262
456262

Završila sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, sudjelovao i Dragan Čović

  • , 07.11.2016., 19:35
  • Autor:
  • komentara

završio je sastanak člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragana Čovića i Andreja Plenkovića s članovima predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a.

 
 
 
 
Dragan Čović gost na sjednici Predsjedništva HDZ-a (Video: Vijesti u 17h)
Dragan Čović gost na sjednici Predsjedništva HDZ-a (Video: Vijesti u 17h)

Sastanak je održan u kontekstu nedavnih uhićenja pripadnika HVO-a u Orašju. Čović, koji je sinoć u Dnevniku Nove TV rekao da se za istrage znalo godinama, te da je o tome bilo riječi i kada je Plenković bio u službenom posjetu BIH, vodstvo HDZ-a informirao je o trenutačnoj situaciji u susjednoj državi.

"Činjenica je da ovih 10 časnih ljudi, ja ću to vrlo jasno kazati je privedeno na Dan svih svetih, na način kako je privedeno i po modelu i izabranom tajmingu trebalo je poslati vrlo jhasnu poruku gospodinu Plenkoviću koji je imao jednu izvrsnu posjetu BiH ta dva dana s bezbroj pozitivnih poruka pomoći na našem Europskom putui stabilnost odnopsa u BiH", rekao je nakon sastanka Čović.

"Kada je riječ o informacijama koje se tiču eventualnih drugih istraga ili procesa, ja sam na zadnjoj sjednici vlade dao nalog svim kolegama ministrima, svim našim službama da temeljito prikupe sve informacije koje se eventualno mogu odnositi na neke druge pripadnike ili časnike Hrvatske vojske. Kada temeljitu analizu svih tih informacija dobijemo onda ćemo o tome govoriti prema javnosti", istaknuo je premijer Plenković nakon sastanka u središnjici HDZ-a.

Čivoć je sinoć gostujući u Dnevniku Nove TV rekao da postoje deseci i stotine sličnih izvida, koji se već godinama provode i on će ta svoja saznanja prenijeti kolegama iz HDZ-a na Nacionalnom vijeću te stranke, koje je u tijeku.

Premjer Andrej Plenković stigao je u središnjicu HDZ-a s Markovog trga u 17:20 sati te je sjednica HDZ-ovog Nacionalnog vijeća počela. Svi ostali predstavnici su već u središnjici HDZ-a. Nekolicina njih dala je i kratke izjave prije same sjednice. Evo što je rekao Josip Đakić.

"Pravna nesigurnost u BiH je prouzrokovala ovo što je. Ne možemo skinuti stigmu dok ne vidimo o čemu se radi, međutim smatramo da je dovoljno vremena prošlo o toga. Sad smatramo da je stvarno postoje opravdani razlozi u sumnju, iskrene namjere u obračunavanju s ratnim zločinima. Dodik, koji je raspisao nelegalni referendum i ne odaziva se na sudske pozive, njega SIPA nije uhitila", istaknuo je Đakić.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se