Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Od prvih minuta subote

Počela izborna šutnja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U prvim minutama subote u Hrvatskoj je počela izborna šutnja uoči nedjeljnih lokalnih izbora.

Šutnja traje do nedjelje u 19 sati do zatvaranja birališta i do tada je zabranjena svaka izborna promidžba i svako objavljivanje privremenih rezultata ili njihovih procjena. Izlazne ankete, odnosno rezultati ispitivanja javnosti te opredjeljenja birača moći će se objavljivati tek po zatvaranju birališta.

Za povredu izborne šutnje propisane su novčane kazne koje se kreću od tri tisuće kuna za fizičku do pola milijuna kuna za pravnu osobu. Na nedjeljnim izborima oko 3,7 milijuna birača izabrat će općinske načelnike, gradonačelnike i župane te lokalna i regionalna predstavnička tijela za iduće četiri godine.

Zagrepčani će uz gradonačelnika i vijećnike gradske Skupštine birati i članove vijeća četvrti i mjesnih odbora.

Lokalne izbore organiziraju županijska, gradska i općinska izborna povjerenstva, a njihov će rad nadzirati Državno izborno povjerenstvo (DIP).

DIP će u nedjelju u dva navrata izvijestiti javnost o odazivu birača do 11 i 16 sati. Nedjeljni lokalni izbori šesti su od stjecanja hrvatske neovisnosti. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna DIP pritužbe šalje HAKOM-u Krši se izborna šutnja, ali manje nego ranijih godina: Na ove se stvari građani najviše žale Glasačka kutija HRVATSKA ODLUČUJE Posljednji je dan kampanje, u ponoć počinje izborna šutnja

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene