Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Nemamo kamo'

Počela deložacija stanara bivše personalne zgrade u Srebrenom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon nekoliko odgađanja danas je počela najavljena deložacija stanara bivše personalne zgrade u Srebrenom.

Uz snažnu policijsku zaštitu, sudski izvršitelji počeli su iseljavati prvu od šest obitelji, koliko živi u zgradi nekadašnjeg hotela Srebreno, a koje su tu smještene nakon Domovinskog rata. I dok su već za kraj mjeseca najavljene nove deložacije, deložirana Senka Obšivać tvrdi da nema kamo.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Deložacija nakon trideset godina 'Jedva guram s hrpom tableta, ali nastaviti ću i dalje' Slika nije dostupna Strahuju od deložacije Deset obitelji iz Mlina pred prisilnim iseljenjem

'Ja sam ovdje 33 godine i ja sam sebi zaslužila krov nad glavom, a ne ovako da doživljavam ovako od jutra, ima 10 mjeseci da ja proživljavam ovo', rekla je Senka. 'Oni iz 1991. su bili bolji nego današnja vlast. Danas je, ima biti, ponovno došao Sadam Hussein', dodala je Senka.

Općina nudi šest mjeseci plaćanja podstanarstva

Bivši vlasnici su nakon rata prognanike smjestili u ovu zgradu i u obnovu hotelske zgrade uložili novac od donacija. Zgradu je, kao i hotel, kupio Anđelko Leko koji tvrdi kako mu je rečeno da je zgrada prazna.

'Kuća je obnovljena iz novca od donacija. Onda su popravili kuću da se mi zbrinemo svi', ispričala je susjeda Anka Kusić. 'Ja ću riješiti svoj problem i nadam se da ću za mjesec dana izaći. Ali ova žena stvarno nema gdje', rekla je Anka za susjedu Senku koja je zbog stresa izgubila 15 kilograma. 'Općina nudi šest mjeseci da će plaćati tisuću i pol kuna podstanarstva', rekla je Senka koja tvrdi da još nije pronašla novi smještaj.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene