Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Političko nadmudrivanje

Zaključak rasprave o proračunu: Dobro je imati različito mišljenje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavak saborske rasprave o proračunu obilježilo je političko nadmudrivanje oporbe i vladajućih. Zaključak? Dobro je imati različito mišljenje.

'Mislim da nema tu puno stvari oko kojih se mi možemo na ovakav ili onakav način razilaziti', rekao je ministar financija Ivan Šuker. Iz pomirljivog tona ministra financija jasno je Vladajući i oporba složili su se da različito razmišljaju i to je u redu.

Pročitajte i ovo Problem proračuna u Zadru - 1 tehnički proračun Sve je stalo zbog svađe: Gradonačelnik i Gradsko vijeće prebacuju loptice, a radnici strahuju za plaće Slika nije dostupna Burno oko proračuna 'Zagreb je nerazumnim odlukama triju vlada ostao bez para'

>> UŽIVO iz Sabora: 'Ruka Adlešič košta oko pet milijuna kuna'

'Hrvatska danas gleda posljednji čin propadanja jedne loše politike loše vlade ovakvim proračunom vlada si veže kamen oko vrata i više neće moći ostati ispod vode', rekao je na današnjoj saborskoj raspravi o proračunu za iduću godinu SDP-ov Neven Mimica. Za oporbu nema dvojbe, proračun je loš jer vlada ne radi dobro i potrebni su izbori.

S riječi na djela

'Vama građani, koji svojim radom zarađujete, stvarate vrijednost iz koje se isplaćuju plaće, i za premijerku, i za Šukera, taj tandem kaže budite mirni', istaknuo je SDP-ov Nenad Stazić. HDZ je probao uzvratiti kritikama na račun Vladanja SDP-a s početka 2000-ih. 'Prijeđite drugovi s riječi na djela i recite javno što neformalno govorite u predizbornom dijelu', poručila je oporbi Đurđica Sumrak, zastupnica HDZ-a.

Oporba je uzvratila kako vladajući samo kupuju glasove. 'Potpuno se zna da ruka gospođe Adlešić košta pet milijuna kuna, jer se na čudan način učenički dom u Bjelovaru našao u proračunu', istaknuo je zastupnik SDP-a Zvonimir Mršić. Umjesto niskih udaraca uslijedilo je političko nadmudrivanje.

Izborni ili realni?

'Dijelu opozicije važnije je doći na vlast, nego kako će građani živjeti, zato traže od Vlade da nema milosti prema zaposlenicima i umirovljenicima', poručio je HDZ-ov Boris Kunst. 'To već rečeno to je zadnja linija obrane za SDP kao i mnoga druga prava', odgovorila je Milanka Opačić iz redova SDP-a.

'Nemojmo stalno žmiriti bez obzira kako se to nekome sviđa ili ne, ali Hrvatska je jedna od rijetkih zemalja koja će iz ove krize izaći bez ičije pomoći!', zaključio je Šuker. Dvije struje i dva zaključka, za oporbu proračun je izborni, a za vladajuće je proračun onaj realni.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene