Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Plovanija: Postavlja se brklja, žardinjere će se ukloniti za dva-tri dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Još nisu uklonjene žardinjere pred kućom Joška Jorasa na lijevoj obali rijeke Dragonje, doznaje se od istarske policije koja je potvrdila da su počeli radovi na postavljanju brklje koji bi trebali trajati dva-tri dana, a tek nakon toga uklonit će se žardinjere.

Iz Odjela za odnose s javnošću hrvatskog MUP-a priopćeno je da su na lijevoj obali Dragonje na graničnom prijelazu Plovaniji, na temelju Sporazuma o pograničnom prometu i suradnji između Hrvatske i Slovenije te zaključaka što ih je prihvatila Stalna mješovita komisija, počeli radovi na postavljanju brklje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Slovenski i hrvatski gradonačelnici osudili manipuliranje slučajem Joras Slika nije dostupna Video: Policija spriječila prosvjednike da prijeđu granicu na Plovaniji

U priopćenju se dodaje kako su do sada na državnoj granici sa Slovenijom postavljene ukupno 72 brklje na ključ za lakšu komunikaciju lokalnog stanovništva, u skladu s dogovorom slovenskih i hrvatskih ministara unutarnjih poslova Dragutina Matea i Berislava Rončevića o postavljanju takvih brklja na četiri mjesta uz granicu.

Kako su popodne javili slovenski mediji, ključ za brklju uz Dragonju trebao bi dobiti i Joško Joras. Slovenski radio navodi da je na lijevoj obali Dragonje od jutros teretno vozilo s dizalicom koje bi trebalo ukloniti "prijeporne žardinjere" s cvijećem. Njih je svojedobno postavila hrvatska policija i one onemogućuju Jorasu prijevoz automobilom mimo graničnog prijelaza Plovanije.

Slovenski radio je javio da se žardinjere još nisu počele uklanjati te da Joras očekuje da će mu "slovenske vlasti omogućiti nesmetan pristup svojoj kući".

Udruga "25. lipnja 1991.", koja podupire kontroverznog Jorasa, popodne je u izjavi za javnost navela da su "počele aktivnosti" dogovorene između ministara unutarnjih poslova i da će naknadno objaviti više podataka. Udruga dodaje da se te pripreme obavljaju "na slovenskom teritoriju na lijevoj obali Dragonje".

Ministri unutarnjih poslova dviju država nedavno su se dogovorili o postavljanju četiriju brklji na ključ za lokalno stanovništvo, istaknuvši u toj prigodi da to ne prejudicira granična rješenja. Joras i spomenuta udruga i dalje tvrde da je to slovenski teritorij.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene