Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Nije šala

Od 1. travnja dobre vijesti za kućanstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od 1. travnja ove godine, cijene plina će opet pasti.

Ministarstvo gospodarstva priprema novu Odluku o cijeni plina po kojoj proizvođač plina (INA) domaći plin prodaje opskrbljivaču na veleprodajnom tržištu (HEP-u), kao i Odluku o cijeni plina po kojoj će HEP taj plin prodavati opskrbljivačima za potrebe kupaca u kategoriji kućanstva.

Prema neslužbenim informacijama iz MINGO-a cijena po kojoj INA prodaje plin HEP-u trebala pasti za dvadesetak posto, a razlog za pad cijene su veleprodajne cijene plina u Europi, koje s odmakom prate pad cijena nafte. Slijedom pada cijene po kojoj od HEP-a nabavljaju plin, opskrbljivači će morati smanjiti i cijene za krajnje kupce u kategoriji kućanstava. Tu bi pad cijena trebao iznositi između 15 i 20 posto, piše portal energetika-net.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Gubici ili dobit? Još se ne zna koliko će HEP plaćati plin. Dobrović: "HEP će biti u plusu" Slika nije dostupna Visina marži Provjerili smo: Gdje je zapelo s cijenom plina u HERA-i?

Cijene se mijenjaju 1. travnja jer tada završava energetska godina. Pojeftinjenja će građani tako najviše osjetiti s početkom iduće sezone grijanja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene