Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kontinuirani izvor prihoda

Plin puni gradsku blagajnu: "Iduće godine trebali bi uprihoditi oko 1,4 milijuna eura"

Grubišno Polje, zahvaljujući velikim nalazištima plina postaje važno plinsko središte na energetskoj karti Europe. Od rudne rente, prihodi u gradskoj blagajni zajamčeni su u idućih najmanje desetak godina. Investicije i veliki projekti, već su u planu.

 

Prirodni resursi pune blagajnu Grubišnog Polja. Dvije bušotine i podzemno skladište izvor su prihoda.

"Do kraja godine mislim da ćemo uprihodovati od rente negdje oko četiri milijuna kuna, govorim o kunama, a u idućoj godini to bi trebalo biti negdje oko 1,4 milijuna eura, dakle govorimo o eurima", poručio je Zlatko Mađeruh, gradonačelnik Grubišnog Polja.

Pročitajte i ovo 25 eura za krvnu plazmu Traži se rješenje Od nje se rade i lijekovi, a sami građani mogli bi je prodavati po 25 eura? Neki upozoravaju: "Moglo bi to narušiti cijele temelje"

Tu eurima u blagajni nije kraj. INA je pronašla još jednu, po procjenama izdašniju lokaciju.

"Otkrivene su značajne količine plina prilikom testiranja ostvaren je maksimalan dotok od 140 tisuća metara kubnih plina na dan što otprilike predstavlja posto posto dnevne proizvodnje", rekao je Goran Jović, direktor istraživanja u INA-i.

Pročitajte i ovo Hrvoje Bujanović Hrvoje Bujanović Tko je čovjek koji privremeno dolazi na mjesto bivšeg ministra Filipovića?

"Za Grubišno Polje je bitno da će biti i kontinuitet da li će to biti 8 ili 10 godina, kontinuitet prihoda rudne rente u gradu vrlo znakovit", objasnio je Mađeruh.

Mještani sretni i zadovoljni zbog prirodnih bogatstava.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene