Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Položio vijence na Mirogoju

Plenković: "Vlada danas radi normalno, imamo puno obaveza"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prigodom blagdana Svih svetih premijer Andrej Plenković položio je vijence i zapalio svijeće na Gradskom groblju Mirogoj.

Plenković se osvrnuo na nedavno predstavljenu poreznu reformu i kazao kako njena odgoda nije opcija.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Jačanje hrvatskih snaga Plenković otkrio novi potez vojske nakon Rafalea: "To je ključni veliki projekt " Andrej Plenković, Zoran Milanović - 2 Na svečanom dočeku Rafalea FOTO/VIDEO "Nisam ga vidio": Pogledajte kako je izgledao prvi susret Plenkovića i Milanovića nakon izbora

"U stalnom sam kontaktu s kolegama iz Mosta. Vjerujem da im je reforma prihvatljiva u cjelini", kazao je Plenković koji nije želio odgovoriti razmatra li i njegova vlada da se od povećanja plaća izuzmu dužnosnici, kao što je to napravila bivša vlada.

Na novinarski upit je li se možda čuo s čelnikom Mosta, Božom Petrovom rekao je kako su u stalnom kontaktu, naglasivši da su Most i HDZ partneri u novoj hrvatskoj Vladi.

"Ministar Zdravko Marić je predstavio poreznu reformu na prvoj sjednici Vlade, a s njome su bili upoznati i klub HDZ-a i klub Mosta. Sada smo u fazi da se vode razgovori sa stručnjacima, a cjelovita će reforma biti poznata kada krene u proceduru Vlade i Sabora. Siguran sam da ćemo naći rješenje koje će rasteretiti poduzetnike i ostaviti građanima veći dohodak", kazao je Plenković.

Na novinarsku konstataciju da bi poreznom reformom državnim dužnosnicima rasle plaće, a što je prethodna Vlada izuzela, i je li on možda razmišljao o nečem takvom, Plenković je odgovorio kako misli da je reforma "uravnotežena, izbalansirana i da ide onim prema cijevima koji su nam važni".

"Mladi stručnjaci imaju razlog ostati u Hrvatskoj"

Istaknuo je kako je cilj većim plaćama da mladi stručnjaci, koji su bili u dilemi ostati u Hrvatskoj, imaju jedan od razloga ostati.

Radi li Vlada i danas pitali su novinari premijera Plenkovića, koji je rekao, "koliko ja znam Vlada radi normalno. Ja nisam donio nikakvu odluku i imamo puno obaveza danas".

Upitan o modelu upravljanja nacionalnom naftnom kompanijom INA-om, Plenković je naglasio kako je potrebno naći model korporativnog upravljanja koji INA-u čini učinkovitom kompanijom.

Razgovori s upravom INA-e

"Mi ćemo razgovarati s upravom INA-e, o ključnom i akutnom pitanju Rafinerije Sisak", rekao je Plenković, dodavši da će se informirati o stvarnim planovima na koji način se planira raditi reorganizacija upravljačkih struktura u INA-i.

Plenković je položio vijence i zapalio svijeće pred Središnjim križem u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pred Središnjim križem na Mirogoju te na zajedničkoj grobnici za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju.

Uz predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar vanjskih i europskih poslova Davor Ivo Stier, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved te izaslanstvo MORH-a i OSRH.  (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene