441380
441380
441380
441380
441380

Ono što je Karamarku bilo nezamislivo, Plenkoviću i nije tako mrsko

  • , 25.06.2016., 12:52
  • Autor:
  • komentara

Ono što je Karamarko odbacivao nakon debakla Vlade, Plenkoviću nije toliko mrska opcija.

 
 
 
 
Plenković potvrdio: Otvoreni smo i za novu suradnju s Mostom
Plenković potvrdio: Otvoreni smo i za novu suradnju s Mostom

Izaslanstvo HDZ-a jutro je na zagrebačkom groblju Mirogoj položilo vijence na grob prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana. U izaslanstvu je bio i Andrej Plenković čije se ime, za sad, najglasnije spominje u kontekstu kandidata za novog predsjednika HDZ-a.

On naglašava kako je danas prije svega fokus na odavanju počasti Franji Tuđmanu i svim braniteljima, no nije mu bilo mrsko odgovarati ni na unutarstranačka pitanja.

Podržao je, kaže, sistem izbora jedan član-jedan glas. 'Mislim da je dobro da zadržimo visoki demokratski standard koji će čelnoj osobi stranke osigurati i autoritet unutar stranke i snažan izborni legitimitet u izbornoj utakmici', rekao je Plenković.

Za kandidaturu bit će mu potrebno 5000 potpisa, a evo i što namjerava ponuditi HDZ-u.

'HDZ je najveća državotvorna i pomirbena stranka hrvatskog naroda. Želim je profilirati u okviru desnog centra.
Otvoreni smo i za razgovore i za koalicije sa strankama koje su nam bliske po svjetonazoru i programu', rekao je Plenković o potvrdio kako u obzir dolaze i Most i dosadašnji partneri u okviru Domoljubne koalicije.

Dodao je i kako se sada treba orijentirati na gospodarstvo, ali kako novu krizu nakon predstojećih izbora ne očekuje. 'Kriza je iza nas, idemo na nove izbore na kojima će rezultat biti puno uvjerljiviji. radit ću na tome da pobjednik bude HDZ', kaže Plenković.
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se