Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Gradnja počinje na najesen

Plenković: "Kampanja počinje u svibnju"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Premijer Andrej Plenković sudjelovao je na svečanosti polaganja temeljnog kamena za početak izgradnje Galenskog laboratorija investitora Ljekarne Splitsko-Dalmatinske županije u Dugopolju gdje je komentirao aktualna pitanja.

Osvrnuo se na dobivanje sredstava za gradnju LNG terminala na Krku.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Vodi listu Plenković predstavio listu za europske izbore pa se obrušio na SDP: "Oni su gubitnici, ja im jamčim da do 76 neće doći" Zoran Milanović - 7 Oglasio se na društvenim mrežama Milanović se ponovo obrušio na Ustavni sud: "Kolinda Grabar-Kitarović? Tumarala je po HDZ-ovim dernecima"

"To je dokaz da smo na vrijeme poslali zahtjev za sufinanciranje terminala. Jučer sam imao sastanak s potencijalnim partnerima koji su spremni ulagati. Povećat ćemo energetsku sigurnost, opskrbu plinom i biti važan dio opskrbe u cijeloj Europi", kazao je Plenković i dodao kako i se projekt mogao realizirati za nekoliko godina.

Komentirao je i najavu gradnje Pelješkog mosta za što je država je u proračunu do 2019. osigurala oko 1,9 milijardi kuna. Gradnja bi mogla početi na jesen.

"Jučer smo donijeli odluku da se ide na sufinanciranje Pelješkog mosta tako da se većina sredstava dobije iz fondova EU. Učinit ću sve da Dubrovačko-neretvanska županija bude u ravnopravnom položaju kao i ostali dijelovi Hrvatske", kazao je Plenković.

Na upit je li današnji događaj dio predizborne kampanje, Plenković je odgovorio kako kampanja počinje u svibnju.

O najavama kako Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović neće seliti ured s Pantovčaka rekao je da se Ministarstvo državne imovine još mora očitovati.

"Taj papir ja još nisam vidio jer nije došao na Vladu", rekao je Plenković.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene