Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neformalni sastanak

Plenković ide u Grčku: Razgovarat će s premijerom Mitsotakisom o uhićenim Hrvatima

Premijer Andrej Plenković u pratnji ministara Ivana Malenice i Gorana Grlića Radmana u ponedjeljak i utorak boravit će u Ateni.

Andrej Plenković u pratnji ministara odlazi u ponedjeljak u Atenu gdje se održava samit lidera Zapadnog Balkana. Susrest će se predsjednikom Vlade Grčke, Kyrijakosom Mitsotakisom, a održat će i niz drugih bilateralnih susreta.

Jedna od tema bit će i uhićenje Hrvata u toj zemlji, a ministri pravosuđa i vanjskih poslova održat će dodatne sastanke o toj temi.

Pročitajte i ovo Nermin Sulejmanović Ubojica iz Gradačca Oglasilo se pogrebno poduzeće: "Sulejmanović nije pokopan, njegovo tijelo još je uvijek u hladnjači"

Riječ je o ranije dogovorenom neformalnom sastanku na kojem će lideri u regiji razmijeniti mišljenja o daljnjem tijeku procesa europskih integracija zemalja jugoistočne Europe, kao i o stabilnosti i sigurnosti Europe u kontekstu ruske agresije na Ukrajinu.

Pročitajte i ovo Ilustracija mještani u strahu Misterij u susjedstvu, ljudi se boje - jedna žena nađena gola i vezana, druga nestala: "Nema madraca, plahte... "

Plenković je ranije izjavio da će zatražiti deportaciju hrvatskih državljana za koje se utvrdi da nisu sudjelovali u djelu koje im se stavljan na teret, te naglasio da ne može biti krivo njih 100. Osudio je navijačke nerede i istaknuo kako je hrvatska Vlada protiv huliganizma.

"Apeliramo na grčke vlasti da što brže obave postupak i da se velika većina hrvatskih građana deportira u Hrvatsku", rekao je ranije premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene