Obavijesti Video Pretražite Navigacija
POVODOM DANA DRŽAVNOSTI

Pjesnički raspoloženi Šeks na prijemu kod Predsjednice: Osjetili smo da nas je bog sreće uhvatio za čuperak

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vladimir Šeks prisjetio se za Novu TV trenutka kada je Hrvatski sabor, 25. lipnja 1991. godine, donio odluku o pokretanju postupka razdruživanja od tadašnje SFRJ.

"Evo sada ovdje sijevaju munje i gromovi, kiša pljušti kao iz kabla. Isto, metaforički rečeno, kao i 25. lipnja 1991. godine kada se Hrvatskoj približavala grmljavina srpskih i jugoslavenskih topova i tenkova. Munje su parale hrvatsko nebo i puno ima simbolike s tim datumom koji je jedan od najznačajnijih datuma u hrvatskoj povijesti", rekao je Vladimir Šeks za Dnevnik Nove TV.

Pročitajte i ovo Vladimir Šeks (Foto: Dnevnik.hr) PLENKOVIĆ SE HVALIO Žestoka paljba po oporbi: "Sve mračne sile u Hrvatskoj su se okupile da sruše HDZ" Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Marko Lukunić) "demografija najveći problem" U Uredu predsjednice održan svečani prijam za 1000 uzvanika, pjevao se i Thompson

Šeks je, naime, izjavu davao dok je trajalo veliko nevrijeme nad Zagrebom, dok je još trajao svečani prijem u Uredu predsjednice na Pantovčaku.

Dodao je da kod njega ovaj dan budi snažne emocije. "Osjetio sam, zajedno sa svim zastupnicima Hrvatskog sabora, da nas je bog sreće uhvatio za čuperak da ispunjavamo zahtjev hrvatskog naroda nakon 13. stoljeća. Da Hrvatska tom ustavnom odlukom o suverenosti i samostalnosti hrvatske države kreće u raskidanje smrtonosnog zagrljaja s Jugoslavijom, komunističkim režimom i da krećemo putem neovisnosti", rekao je Šeks, dodajući da su oni tada, kao zastupnici Hrvatskog sabora, izvršavali volju hrvatskog naroda.

Na pitanje što bi odgovorio tada da mu je netko rekao da će 2017. godine Hrvatska imati Vladu HDZ-a i HNS-a, Šeks je rekao da to "nije ništa neuobičajeno". 

"Hrvatska je prošla kratak put u 27 godina, ali ogroman put koji se nekada mjeri stoljećima, kao drugi narodi. Uspjeli smo se riješiti jugoslavenskog jarma. Izvojištili smo pobjedu u Domovinskom ratu, ušli smo u sustav kolektivne sigurnosti NATO-a, Europsku uniju", rekao je Šeks. 

Dodao je da sad predstoji druga bitka za Hrvatsku, da sačine zemlju po mjeri hrvatskog čovjeka. "Da se riješi pitanje nezaposlenosti, da se riješi pitanje ovog tragičnog egzodusa hrvatskih ljudi", poručio je Šeks. 

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene