Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Bebić optužuje Polančeca za 'mutne' poslove oko Sunčanog Hvara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U redakciju Nove TV stiglo je pismo u kojem gradonačelnik Hvara Pjerino Bebić moli potpredsjednika Vlade Damira Polančeca da ne da Sunčani Hvar strancima, nego dozvoli domaćim ljudima zadržavanje 25 posto plus jedne dionice.

Bebić u pismu odbija Polančecovu ponudu da kao kompenzaciju Vlada na grad Hvar premese vlasništvo nad turističkim naseljima Sirena. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Usvojen Polančecov plan Bebić i mali dioničari odbijaju nagodbu za Sunčani Hvar Slika nije dostupna Nova blokada?! Pjerino Bebić zatražio blokadu dionica 'Sunčanog Hvara'

Interes Hvara je, navodi gradonačelnik Bebić samo u tome da zadrže kontrolu nad Sunčanim Hvarom koji je od presudne važnosti za gospodarstvo otoka i tamošnji najveći poslodavac. 

Bebić tvrdi kako je analizom sporazuma Vlade i Orco grupe shvatio kako je njihov ulazak u Sunčani Hvar 'klasična privatizacije', a ne nekakvo javno-privatno partnerstvo.

Hvarski gradonačelnik  potvrdio je i pojedine sporne odredbe sporazuma Vlade i Orca iz kojih je vidljivo kako Orco ima pravo na većinsko vlasništvo nad Sunčanim Hvarom, a tog će se prava odreći samo ako 'dobiju nešto zauzvrat'.

Bebić zaključuje kako je Polančec obećao pronaći rješenje za grad Hvar, te da im je sugerirao 'da ne dižu buku'. 

Bebić ne odustaje od zahtjeva za vlasništvo Grada Hvara nad 25 plus jedne dionice, jer to smatra zaštitom dugoročnih interesa Hvarana. Postavio je i rok za ispunjenje obećanja predsjednika Vlade Polančeca te rješenje očekuje do 30. listopada ove godine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene