Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ChatGPT

Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Evo što kaže umjetna inteligencija...

Smije li se predsjednik kandidirati za premijera?
Smije li se predsjednik kandidirati za premijera? Foto: Jakov Prkic/Cropix
Što umjetna inteligencija kaže na Milanovićevu odluku da se kandidira na predstojećim parlamentarnim izborima?

Tema koja već dva dana dominira hrvatskim javnim prostorom je kandidatura predsjednika Zorana Milanovića za premijera na predstojećim parlamentarnim izborima koji će se održati za nešto više od mjesec dana. I vjerojatno ne postoji u Hrvatskoj netko tko o ovoj temi nema mišljenje, pozitivno ili negativno, a teško da postoji i netko tko predsjednikovu odluku nije i prokomentirao. No, što o tome kaže umjetna inteligencija?

Pročitajte i ovo Zoran Milanović i Peđa Grbin na sjednici Glavnog odbora SDP-a Iz minute u minutu SDP posložio dio izbornih karata, čeka se Ustavni sud: Sve se promijenilo

Pitali smo ChatGPT, chatbot temeljen na umjetnoj inteligenciji, smije li se predsjednik kandidirati i u kojem trenutku mora podnijeti ostavku. Evo što je odgovorio: 

"Predsjednik Republike Hrvatske ima pravo kandidirati se za druge funkcije, kao što su funkcije u parlamentu ili lokalnoj samoupravi. Međutim, u skladu s Ustavom, predsjednik mora podnijeti ostavku na dužnost predsjednika Republike prije kandidature za drugu funkciju. Ova ostavka mora biti podnesena prije službenog početka kandidature za drugu funkciju."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene