Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zahtjevan teren

Policija provodi očevid tragedije u Lici u kojoj je stradalo dvoje pirotehničara: "Pronađena je još jedna mina koja je aktivirana"

Aktualno Galerija Razminiravanje: Ilustracija - 1 Razminiravanje: Ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr Razminiravanje: Ilustracija - 2 Razminiravanje: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr Roland Štimac Roland Štimac Foto: DNEVNIK.hr Policijski očevid: Ilustracija - 2 Policijski očevid: Ilustracija - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Policijski očevid: Ilustracija - 1 Galerija 1/5 >>
Dan nakon stravičnog stradavanja dvoje pirotehničara na području Ličko-senjske županije počeo je očevid, nakon čega će biti poznato više detalja.

Zbog teškog terena, najprije je trebalo osigurati siguran put, kako bi očevid mogao početi.

Ličko-senjska županija jedna je od šest županija u kojima postoje sumnjiva minsko ekplozivna područja. Ova županija jedna je od najzagađenijih kada su mine u pitanju.

Pročitajte i ovo Ilustracija U pritvoru je Bacio ručnu bombu na prilazni put, eksplozija oštetila tri kuće u Zagrebu: Policija otkrila što ga je odalo

"Zbog prirode terena, posao pirotehničara je tamo najzahtjevniji. Što se tiče istražnjih radnji, očevid je u tijeku i ovoga trenutka nemam ništa novoga za reći", kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"Pronađeno je, za sada, prilikom strojne obrade jedna mina koja je strojnom obradom i aktivirana. Nije došlo do nezgoda. Radilo se po pravilima struke. Po saznanjima koja imamo, ostalo je još desetak do petnaestak radnih dana", kazao je Roland Štimac iz Hrvatskog centra za razminiranje u prilogu reporter Dnevnika Nove TV Vanje Margetića.

Pročitajte i ovo Marko Balen Zbog mraka prekinut očevid U Lici poginuli pirotehničari: "Nagađa se da je riječ o dvije mine koje su se aktivirale istodobno"

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene