Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izazvao nekoliko požara

Piroman kojeg je vidio pilot kanadera 'zaradio' optužnicu i mjesec dana pritvora

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Piroman koji je potpaljivao vatru iznad Radovine u zadarskoj županiji 'zaradio' je optužnicu.

Podsjetimo, piromana je iz zraka uočio pilot kanadera koji je sudjelovao u gašenju požara. Muškarac je potpaljivao vatru dok su vatrogasci s druge strane krajnjim naporima spašavali kuće u tom mjestu.

Pročitajte i ovo Vatrogasci, ilustracija optužni prijedlog Drama na sjeveru Hrvatske: Polijevali gorivo po cesti i zapalili! Požar kod Šibenika Gasi ga 50 vatrogasaca Veliki požar kod Šibenika: "Zbog vjetra se vatra brzo širi, a gašenje otežava i nepristupačan teren"

DORH je izvijestio kako je protiv spomenutog 51-godišnjaka optužnica podignuta zbog počinjenja kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom i sredstvom.

>> Pilot kanadera VIDIO muškarca kako potpaljuje vatru tijekom gašenja požara!

Tereti ga se da je od 26. srpnja do 26. kolovoza 2012. u Slivnici Donjoj (zaseok Kneževići) u dva navrata, iako svjestan da puše jaki sjeverni vjetar i da paljenjem suhe trave i raslinja u blizini kuća može izazvati požar te time ugroziti obližnje kuće i ljude u njima, prvo 26. srpnja 2012. upaljačem zapalio suhu travu i raslinje uslijed čega je vatra zahvatila obližnje polje i vinograd. Požar su ugasili pripadnici DVP-a Posedarje.

Tereti ga se i da je 26. kolovoza upaljačem zapalio suhu travu i raslinje pored obližnje hrastove šume udaljene svega oko 150 metara od kuća te otišao s mjesta požarišta ostavivši vatru bez nadzora koja se nošena jakim vjetrom proširila na obližnju hrastovu šumu i dva drvena stupa za električnu energiju te telekomunikacijske vodove.

Potom je došao do staje sa životinjama u neposrednoj blizini i upaljačem zapalio baliranu slamu te izazvao drugi požar koji se uslijed puhanja sjeverozapadnog vjetra proširio na staju u kojoj je izgorjelo 200 bala slame, a zatim se proširio na maslinik i hrastovu šumu površine 3.000 kvadratnih metara koja je u potpunosti izgorjela kao i maslinik i obližnji vinograd. Požar su ugasili pripadnici JVP-a Zadar nakon višesatnog gašenja uz pomoć kanadera i air traktora.

U optužnici je predloženo određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika koji prijedlog je optužno vijeće Općinskog suda u Zadru prihvatilo te mu odredilo jednomjesečni istražni zatvor.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene