Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Norijada

PIJANE MATURANTE SMIRIVALA POLICIJA - Privedeno njih 11, Hitna intervenirala 20 puta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na Bundeku je iznimno veselo, kako kažu zagrebački maturanti, a iako je do 18 sati sve prošlo bez većih nereda, zabilježeno je nekoliko kaznenih prijava.

Diljem zemlje maturatni slave zadnji dan škole. Najviše ih je naravno, bilo u Zagrebu. Nakon središnjeg okupljanja na Trgu bana Jelačića, oko 5 tisuća maturanata uputilo se na jezero Bundek gdje su nastavili proslavu zadnjeg dana srednjoškolskog obrazovanja. Onima sa strukovnim zanimanjima, koji ne planiraju nastaviti školovanje ovo je uistinu poseban dan u životu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Crna kronika Pritvoren zbog pokušaja ubojstva i zlouporabe droga kraj Poreča Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Danas ludnica u Zagrebu: Hitna pomoć već se naradila

Na Bundeku je iznimno veselo, kako kažu zagrebački maturanti, a iako je do 18 sati sve prošlo bez većih nereda, zabilježeno je nekoliko uhićenja.

Policija je tako u srijedu privela 11 osoba zbog pirotehnike, alkoholiziranosti i narušavanja javnog reda i mira. Prebačeni su u različite policijske postaje u Zagrebu, potvrdili su nam iz zagrebačke policije.

Hitna pomoć s dodatna dva tima cijeli dan je dežurala uz maturante. Intervenirali su jedanaest puta zbog pijanstva, sedam puta zbog lakših ozlijeda, dobivenih u padovima, tučnjavi i od petardi, a bio je i jedan slučaj žučnog napada.

Oštećen je jedan tramvaj, ali još se ne zna jesu li maturanti krivi.

Iz za sada neutvrđenih razloga došlo je i do upotrebe sile od strane policije. Video kojeg su snimile kamere Nove TV prikazuje kako je policajac nasrnuo na jednog od maturanata te ga bacio na pod.

Iz videa je vidljivo da se maturant očito verbalno sukobio s jednim od zaštitara koji su osiguravali maturante.

Veselo je bilo i u drugim djelovima Hrvatske, no, ni ove godine slavlje nije prošlo bez incidenata. Osim slavlja i veselja, maturanti su se penjali na automobile i razbijali boce. Ulice diljem Hrvatske prepune su brašna. U Dubrovniku i Rijeci letjele su baklje i petarde. U Splitu je ispaljena raketa zapalila automobil. Zbog pretjerivanja u alkoholu, posla je imala i hitna pomoć. Dio atmosfere pogledajte u priloženim videima.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene