Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Posudit će novac u Švicraskoj

Pevecov partner napao banke: Skinite prste s nas!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zdravko i Višnja Pevec pismom su se obratili vjerovnicima u kojem iznose plan restrukturiranja, zahvaljaju na dugogodišnjoj suradnji i izražavaju žaljenje zbog nastale situacije.

Krizu u Pevecu trebao bi razriješiti novi partner koji se danas predstavio javnosti. Carstvo planira spasiti dizanjem kredita u Švicarskoj. No, više od planova za budućnost, bavio se oštrim verbalnim napadom na banke kojima Pevec duguje novac.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna priljevi od 30 milijuna kuna Tražbine vjerovnika na 15.000 stranica, još nisu dostavljene sudu: Predstečaj Div grupe Slika nije dostupna U VRBOVCU VIDEO Peveci se vraćaju u biznis, Zdravko kroz suze na otvorenju nove trgovine: "Prošli smo sve i svašta. Nitko nam nije pomogao"

Budući predsjednik Uprave Peveca već je uselio u Pevecov ured. On je predstavnik off shore kompanije koja bi navodno trebala platiti dugove tvrtke. Austrijske banke, vjerovnike, optužio je da se samo žele domoći Pevecove imovine, da kontroliraju medije i lažno prikazuju Pevecove dospjele dugove, koji su kako tvrdi svega 14 milijuna, a ne dvije milijarde kuna. Čak im je i zaprijetio. 

>> Pevec očekuje da ga spasi jedna njemačka tvrtka

'Ukoliko ne skinu prste sa ove grupe, Pevec sa obitelji koja je ovo sve stvorila časno i pošteno imat će na neki način samo problema u svojim matičnim zemljama, u Austriji kod narodne banke i odgovorno to tvrdimo mi koji možemo', rekao je Dubravko Kohek iz TriStar Imeriala.

Off shore kompanija koju predstavlja navodno će dići kredit od švicarske banke i sa 20 miiljuna eura restrukturirati Peveca te riješiti dugove. Kohek kaže da će on biti novi predsjednik Uprave. Višnja i Zdravko Pevec trebali bi, prema njemu, ostati u Nadzornom Odboru, a njihov sin u Upravi. No ipak će zadnju riječ imati austrijske banke vjerovnici koje tek trebaju reagirati na sve optužbe kojima ih je Kohek počastio.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene