Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Veliki maestro'

Petlevskog puštaju, Matanović jedini 'maestro' koji ostaje u pritvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda odlučilo je pustiti na Igora Petlevskog dok je za Josipa Matanovića odlučilo da će i dalje ostati u pritvoru. Obojica su optuženici u slučaju 'veliki maestro', a Matanović sada jedini od optuženih ostaje u pritvoru.

Obrane prvooptuženog Matanovića, bivšeg potpredsjednika HFP-a, i trećeoptuženog bivšeg šefa Odjela za nekretnine HFP-a Petlevskog, u svojim zahtjevima za puštanje na slobodu pozvali su se na odluku Ustavnog suda o puštanju na slobodu Roberta Peše, drugooptuženog bivšeg potpredsjednika HFP-a. Njemu je Ustavni sud usvojio tužbu ustvrdivši da je više od 20 mjeseci bio pritvoren u nehumanim uvjetima u zagrebačkom zatvoru u Remetincu te da se pritvor u njegovom slučaju pretvorio u kaznu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Danas pred vijećem Vrhovnog suda Počeo žalbeni postupak u slučaju 'veliki maestro' Slika nije dostupna Odbijeni zahtjevi obrane Afera 'Maestro': Tenori i dalje u pritvoru

>> Ustavni sud odlučio: Robert Peša izlazi iz pritvora

Branitelji su upozorili da su njih dvojica također smješteni u nehumanim uvjetima te da više nema nikakvih osnova za njihovim zadržavanjem u pritvoru. Ustvrdili su da je USKOK zlouporabio procesna prava jer je četiri dana prije isteka pritvora zatražio proširenje istrage i to samo kako si opravdao daljnje produljenje pritvora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene