Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još uvijek ima posljedica

Pet godina od katastrofalnih poplava u županjskoj Posavini: Počeli radovi na jačanju nasipa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od katastrofalnih poplava u županjskoj Posavini prošlo je pet godina. Mještani se prisjećaju teške i tužne 2014., kada je Sava gotovo 9000 stanovnika ostavila bez doma.

Većina kuća je obnovljena, ali ne i gospodarstvo. Uoči obljetnice počeli su radovi dugi 21 kilometar kako bi se ojačao i modernizirao nasip. To je samo jedan od šest nasipa. Na jačanju nasipa radi se i u Brodsko-posavskoj županiji.

Pročitajte i ovo Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu Zbog jakih oborina rijeka Una se izlila iz korita i poplavila - 8 Usporeni radovi Hrvatska Kostajnica će dobiti prvi moderni montažni sustav obrane od poplave u Hrvatskoj

Direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković najavio je radove na nasipu.

"Pružit ćemo bolju sigurnost ovome kraju, pozivamo tu operativu koja je uglavnom s ovih područja da vrijedno radi, da ujedno pomogne u apsorpciji europskih sredstava da obnovimo nasipe i konačno pružimo veću sigurnost građanima ovoga područja", rekao je Đuroković.

Načelnik Gunje Anto Gutić rekao je kako je 700 ljudi tužilo Republiku Hrvatsku za nematerijalnu štetu nakon poplava.

"I nakon 5 godina nisu svi objekti obnovljeni. Još uvijek ima dosta toga na sudovima", rekao je Gutić.

Aktualno Plenković kao rezerva: "Vidjet ćemo što će biti! U ovim situacijama uvijek imate jako puno špekulacija, komentara…" +0 Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Plenković kao rezerva: "Vidjet ćemo što će biti! U ovim situacijama uvijek imate jako puno špekulacija, komentara…" 1/1 >>

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene