Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završio najmanji prosvjed do sada

Prosvjednici jajima gađali zgradu HDZ-a

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Fejsbukovci' su održali još jedan protuvladin prosvjed na koji se odazvalo najmanje ljudi do sada.

19:50 - Nakon završetka prosvjeda policija je uhitila Ivana Pernara u Varšavskoj ulici i odvela ga u kombiju. Pernar je za Dnevnik.hr ispričao da su mu, kad se vraćao kući nakon prosvjeda, na križanju Varšavske i Gundulićeve prišla četiri policajca u civilu te da su pozvali policijski kombi i priveli ga.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Okupili se na Biserni trg Bahrein: Najveći protuvladin prosvjed od izbijanja nereda

'Navodno jer sam vodio nelegalno okupljanje. Mislili su na onaj dio od Cvjetnog trga do Radićeve', rekao je Pernar i dodao da je u policiji proveo sat i pol te da je dobio novu prijavu.

'Ja sam se igrom slučaja našao na početku. Zanimljivo je da do sada nitko nije prijavljivao osobe koje su same sebe nazivale vođama, koje su vodile kolonu i koji su davali izjave za medije. Zakon ne vrijedi jednako za sve', dodao je Pernar i rekao da 'represija neće zaustaviti pad Vlade'.

19:44 - Povorka je stigla na Trg bana Jelačića gdje je prosvjed završio. Novi susret najavljen je za subotu u 18 sati.

19:40 - Prosvjednici se kreću Praškom, a kraj njih je prošla jedna Japanka koja je vidjela transparent podrške njezinoj zemlji te je pokazala 'palac gore', a prosvjednici su je izljubili.

19:36 - Povorka se kreće Strossmayerovom uz parolu 'Subota, subota', čime se referiraju na prosvjed najavljen za 19.03., koji bi trebao biti najmasovniji do sada.

Na ovom prosvjedu se okupilo najmanje ljudi, a i atmosfera nije toliko živahna kao na prijašnjim prosvjedima, kao da su se prosvjendici umorili.

19:30 - Prosvjednici stali ispred japanskog veleposlanstva gdje su zapalili svijeće i održali minutu šutnje.

19:11 - Petstotinjak prosvjednika ispred zgrade sindikata vikalo 'Izdaja, izdaja'.

19:04 - Prosvjednici ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje vikali 'Jacu na burzu', a pored HSS-a 'HSS, lopovi'.

18:50 - Pojedinci iz prosvjedničke povorke bacali su jaja u smjeru policije i zgrade HDZ-a. Izvikuje se parola 'HDZ će pasti'. Povorka se nastavlja Zvonimirovom ulicom, 'Svi na ulice'.

S prosvjednicima je i danas šaman Luka Hodak iz Saborskog.

18:49 - Protuvladini prosvjednici stigli do HDZ-a, dočekala ih policija.

18:46 - Povorka stala kraj HNB-a, Pernar je opet uzeo magnetofon u ruke i održao kratki govor. Povorka se nastavlja prema HDZ-u.

18:39 - Prosvjednici se kreću Jurišićevom uz povike 'Jaco, odlazi' i 'Ajmo svi na ulice'.

18:29 - Prosvjednička povorka krenula na HDZ. Ivan Pernar, koji predvodi povorku, hoda Trgom bana Jelačića iako mu je izrečena zabrana.

18:24 - Povorku je pred Markovim trgom dočekao kordon policije. Pernar je opet održao govor u kojem je rekao da HDZ nije demokršćanska stranka, već demonska stranka kojoj će suditi narod. Također, prozvao je i Zorana Milanovića i Ivu Josipovića i pitao zašto ih nema na prosvjedu ako ga podržavaju.

Prosvjednici izvikuju 'HDZ, odlazi' i 'HDZ mafija'.

18:20 - Prosvjednička povorka od oko tisuću prosvjednika se Radićevom kreće prema Markovom trgu.

18:16 Prosvjednici krenuli u prosvjednu šetnju. Među 'novijim' transparentima ističu se 'ne damo Brijune' i jedan sa japanskom zastavom i natpisom 'We pray for you'.

18:06 - Počeo je još jedan protuvladin prosvjed na kojem se zasada okupilo dvjestotinjak ljudi. Na početku skupa okupljenima se obratio Ivan Pernar.

'Mi u našoj zemlji imamo tiraniju i nelegitimnu vlast koja je na svoj položaj došla nelegitimnim novce. Jedini način na koji se vlast bori sa krizom je da uvode nove poreze, oni će živjeti na visokoj nozi', rekao je Pernar.

Na istoj lokaciji, na zagrebačkom Cvjetnom, prosvjednici traže istu stvar - ostavku Vlade Jadranke Kosor. Nakon okupljanja, kreće se u prosvjednu šetnju.

>> Prosvjednici poručili HDZ-u: 'Nećemo odustati'

>> Dosad najbučniji antivladin prosvjed

Tako su prosvjednici u proteklih par tjedana 'posjetili' zgrade HDZ-a, SDP-a, HNS-a, ali i stanove premijerke Kosor, Vladimira Šeksa, Tomislava Karamarka i Andrije Hebranga. Uz parole i transparente prosvjedi su protekli mirno i bez većih incidenata.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene