Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Još jedan bučan prosvjed

Prosvjednici poručili HDZ-u: 'Nećemo odustati'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Cvjetni trg je i danas, 10. puta zaredom, bio mjesto okupljanja prosvjednika čiji je cilj rušenje Vlade Jadranke Kosor. Prosvjednici su i ovog puta krenuli u šetnju bez prethodno održanih govora.

21:38 - Prosvjednici stigli na Trg i završili prosvjed uz riječi 'Laku noć'. Novi prosvjed najavljen je za četvrtak u 18 sati.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Nismo u njihovim problemima' Horvatinčić: Nismo zabrinuti zbog te šačice ljudi Slika nije dostupna Kaos u centru, kaos vani VIDEO: Prosvjednici se tukli s policijom, četvero privedenih

21:29 - 'Fejsbukovci' se vraćaju prema Trgu bana Jelačića.

21:20 - Povorka pred HDZ-om: 'HDZ odlazi' i 'Nećemo odustati'. Prosvjednici su poručili 'Vidimo se opet'.

21:07 - Prosvjednici se kreću Jurišićevom, viču 'Idemo na HDZ'.

21:02 - Pred Vrhovnim sudom prosvjednici viču 'Čuvate mafiju'. Ivan Pernar je napustio prosvjedničku povorku kod Cibone gdje ostao na stanici čekati tramvaj. Povorka se nastavlja, najvjerojatnije prema HDZ-u.

20:55 - Prosvjednici se kreću Strossmayerovom ulicom prema Zrinjevcu.

20:52 - 'Fejsbukovci' se kreću Ulicom baruna Trenka, prošli su križanje s Gajevom.

20:43 - Povorka ispred Hrvatskog novinarskog društva: 'Hoćemo istinu'. Prosvjednici nastavili Ulicom Ljudevita Farkaša Vukotinovića.

20:39 - Prosvjednici ispred Holdinga vikali 'Lopovi'.

20:36 - Povorka se nakratko zaustavila na križanju Savske i Vodnikove, uz parole 'HDZ, lopovi'. Prosvjed se nastavlja.

20:27 - Prosvjednici ispred T-coma vikali 'Mudrinuću, lopove'. Povorka se nastavlja uz 'Svi na ulice'.

20:11 - Savskom cestom ori se 'Svi na ulice', prosvjednike i ovdje vozači pozdravljaju trubljenjem, a povorka poziva građane iz tramvajeva da im se pridruže parolom 'Ajmo van iz tramvaja'.

20:06 - Prosvjednici pjevali 'Jadranko, znaj svemu je kraj'. Šetnja se nastavlja prema Savskoj.

19:54 - Povorka viče 'Banke lopovi'.

19:48 - Prosvjednici nastavili šetnju Slavonskom avenijom i pozivaju 'Svi na ulice'. Povorka se kreće prema Savskoj cesti,a vozači trube u znak podrške.

19:42 - Jedan od prosvjednika ispričao je kako je došlo vrijeme promjena i vrijeme za nove strukture te da moramo napraviti ozbiljan pomak u kvaliteti, da moramo biti ekonomski neovisni i da svatko ima pravo na rad i obrazovanje. Prosvjednici se još uvijek nalaze na Slavonskoj aveniji.

19:35 - Neki prosvjednici zaplesali indijanski ples da, kako su rekli, 'padne Vlada, a ne kiša'.

19:28 - Povorka je još uvijek na Slavonskoj aveniji, izvikuje se parola 'Podrška seljacima'.

19:16 - Prosvjednici su pred zgradom javne televizije, gdje su još jednom ponovili da ovaj prosvjed nije politička inicijativa te su pozvali nezadovoljne građane, pogotovo nezaposlene, da im se pridruže.

19:06 - Povorka se kreće Avenijom Većeslava Holjevca, a kada su prolazili kraj Nacionalne i sveučilišne knjižnice vikali su 'Gdje su studenti?'. Uz indijansko glasanje i zvuk bubnjeva prosvjednici izvikuju 'Svi na ulice' i 'Tko pada? Vlada!'.

18:51 - Prosvjednici krenuli Importane centrom prema zgradi javne televizije. Putem pozivaju građane iz autobusa da im se pridruže.

18:43 - Organizatori najavili 'posjet' javnoj televiziji. Prosvjednici pozivaju 'Svi na ulice'. U prvim redovima prosvjedne povorke nalazi se i Ivan Pernar.

18:39 - Protuvladina povorka kreće se Praškom ulicom.

18:35 - 'Fejsbukovci' se kreću Radićevom ulicom uz povike 'Jaco odlazi'.

18:20 - Prosvjednike pred Markovim trgom zaustavila policija kojoj su prosvjednici poručili da 'neka se ugleda na Ankicu Lepej'. Prosvjednici su tražili ostavku Vlade, a premijerki Jadranki Kosor su poručili da oni nisu neartikulirana gomila, već građani RH. 'Raspustite Vladu', 'Hoćemo izbore' samo su neke od parola koje su se orile pred Markovim trgom. Prosvjednici su prema zgradi Sabora vikali 'Znamo da nas gledate'.

Prosvjednika je oko 2, 3 tisuće, a šetnja se nastavlja.

18:15 - Okupljeni krenuli u prosvjednu šetnju, uputili se na Markov trg.

18:00 - Među okupljenima je i Ankica Lepej, jedna od najpoznatijih hrvatskih zvizdačica, koja je poručila da je svaki dan odgađanja promjene vlasti štetan. Lepej je najavila da će u znak potpore prosvjedima od subote početi štrajk glađu.

Ustvrdila je da će njezin štrajk trajati sve dok Vlada ne podnese ostavku. 'Ovo je najmanje što mogu učiniti i nemam nikakve druge mogućnosti kako bi iskazala svoju podršku', izjavila je Lepej. Dodala je da inače nije sklona takvim akcijama te kako je uvjerenja da bi glađu trebali štrajkati političari koji su doveli do ovakve situacije.

17:50 - Okupljanje je počelo nešto prije 18 sati, a do sada je na Cvjetni trg došlo 200-injak ljudi. Prisutni su i neki predstavnici sindikata.

Ovo je već 10. okupljanje protuvladinih prosvjednika čije prosvjede, uz parole i domišljate transparente, obilježava i šetnja gradom u kojoj su proteklih tjedana 'posjetili' domove Jadranke Kosor, Andrije Hebranga, Vladimira Šeksa i Tomislava Karamarka.

>> Dosad najbučniji antivladin prosvjed

>> Što žele 'facebook' prosvjednici?

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene