Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Rutinski pregled

Perković iz bolnice vraćen u Remetinec

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Perkovićev odvjetnik nije želio detaljno govoriti o zdravstvenom stanju svoga branjenika.

Nakon rutinskog pregleda u zatvorskoj bolnici bivši čelnik jugoslavenske i hrvatske tajne službe Josip Perković vraćen je u zatvor u Remetinec, potvrdio je večeras njegov odvjetnik Anto Nobilo.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Policija i dalje istražuje slučaj - 3 Kriminalističko istraživanje Policija objavila mučne detalje: Sin šefa policije i prijatelji prebili mladića, ima ozljede opasne po život

Perkovićev odvjetnik nije želio detaljno govoriti o zdravstvenom stanju svoga branjenika. Istaknuo je tek da je bio na rutinskom liječničkom pregledu u zatvorskoj bolnici nakon čega je vraćen u Remetinec.

Za što se tereti Perković?

No, Nobilo ostaje pri tvrdnji da sudac istrage Perkoviću nije trebao odrediti istražni zatvor do izručenja Njemačkoj, koja ga traži zbog sudjelovanja u organizaciji ubojstva hrvatskog političkog emigranta Stjepana Đurekovića.

Ocijenio je kako je malo vjerojatno da će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda promijeniti jučerašnju odluku o određivanju istražnog zatvora, pa je najavio nastavak 'pravne bitke' pred Ustavnim sudom.

Tvrdi da u Hrvatskoj ne postoji tzv. obligatorni pritvor te da će, ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda ne promijeni odluku o određivanju istražnog zatvora, od Ustavnog suda zatražiti zaštitu jer je u Perkovićevu slučaju povrijeđena ustavna kategorija o jednakosti svih građana pred zakonom.

Uz Perkovića istražni zatvor određen je i njegovom nekadašnjem šefu iz jugoslavenske Službe državne sigurnosti Zdravku Mustaču, koji je u Remetincu prenoćio nakon što mu je istražni zatvor, do "izvršenja rješenja o predaji", odredio sud u Velikoj Gorici.

I Mustačev odvjetnik Tomislav Antolin također je najavio žalbu na rješenje o istražnom zatvoru, ali i na odluku o izručenju Njemačkoj.

Na sudovima u Zagrebu i Velikoj Gorici žalbe će rješavati odvojena izvanraspravna vijeća. Na zagrebačkom sudu doznaje se da će se najprije rješavati žalba na odluku o istražnom zatvoru, a potom i na odluku o izručenju. Izgledno je da će pravomoćnu odluku u konačnici donijeti tek Vrhovni sud. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene