Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Velike poplave

Perinić: U drugoj fazi trebat će vatrogasci sa pumpama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Jadran Perinić izjavio je da je situacija na poplavljenim područjima dramatična i teška, a s obzirom da se prema prognozama stanje smiruje, za nekoliko dana sigurno će trebati vatrogasne postrojbe s pumpama jer se voda neće sama povući.

Perinić je to izjavio na stručno znanstvenom skupu koji su na temu termodinamičkih aspekata razvoja požara na otvorenom prostoru organizirali DUZS u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova.

Pročitajte i ovo Ilustracija Klimatske promjene Katastrofa: Gromovi i poplave ubili više od 100 ljudi, proglašeno izvanredno stanje Nema poplave - 1 Ne boje se vode Dok se drugi muče, na sjeveru Hrvatske nema poplava: Evo kako su oni riješili nekad velik problem

Pomoćnica ministra unutarnjih poslova Ines Krajčak kazala je da će se nakon prvog udarnog vala ukazati potreba za dodatnim angažmanom snaga. 'Vjerojatno će se zahtjevati prebacivanje snaga i neke druge stvari na koje smo mi navikli u jednom drugom procesu raditi', kazala je Krajčak.

EKSKLUZIVAN VIDEO IZ ZRAKA - Opasnost još nije prošla: Evakuirat će se i prisilno!

Dodala je da je angažman oko sezonskih ljetnih aktivnosti bio glavni razlog zbog kojeg su se danas okupili, jer su uglavnom bili orijentirani na šumske požare.

Prognoze govore da će za par dana uslijediti visoke temperature, što automatski znači da počinje ljeto i da obala, bez obzira na stanje u Slavoniji, postaje izazovan teren, kazala je Krajčak.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene