457269
457269
457269
457269
457269

PERFORMANS ISPRED ZGRADE VLADE Vladajućima donijeli "muzejski primjerak" ugovora o radu

  • , 16.11.2016., 11:44
  • Autor:
  • komentara

''Mlade osobe u Hrvatskoj među najvećim su žrtvama trenutne ekonomske situacije. Nezaposlenost i ugrožavanje radničkih prava dovele su skoro 20% mladih u rizik od siromaštva", ističu iz MMH-a.

 
 
 
 
Performans Mreže mladih Hrvatske (Foto: Vanja Margetić)
Performans Mreže mladih Hrvatske (Foto: Vanja Margetić)

Mreža mladih Hrvatske održala je danas ispred zgrade Vlade performans kojim su htjeli ukazati na loše stanje radničkih prava mladih. Istaknuli su transparent na kojem su naveli razlike u broju mladih koji su 2007. i 2015. godine radili putem ugovora na određeno vrijeme. Po tim podacima, godine 2007. na određeno je bilo zaposleno 28,6 posto mladih, a lani njih čak 47 posto.

Okupljenim novinarima pokazali su "muzejski primjerak" ugovora o radu te upozorili na općenito loše stanje mladih i zaposlenih.

"Ova akcija dio je naših aktivnosti ususret prosvjednoj akciji 'Mladi za radnička prava' koja će se desiti 17. 11. u 18h na Trgu žrtava fašizma. Ovim putem želimo pozvati sve građanke i građane koji/e podržavaju borbu za radnička prava da nam se u četvrtak pridruže.

Podsjećamo kako su mlade osobe u Hrvatskoj među najvećim žrtvama trenutne ekonomske situacije. Nezaposlenost i ugrožavanje radničkih prava dovele su skoro 20% mladih u rizik od siromaštva. Mi mladi/e od nove vlasti zahtijevamo da se osigura dostojanstvo mladih radnika i radnica!", naveli su u priopćenju.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se