Obavijesti Video Pretražite Navigacija
MREŽA MLADIH HRVATSKE

PERFORMANS ISPRED ZGRADE VLADE Vladajućima donijeli "muzejski primjerak" ugovora o radu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
''Mlade osobe u Hrvatskoj među najvećim su žrtvama trenutne ekonomske situacije. Nezaposlenost i ugrožavanje radničkih prava dovele su skoro 20% mladih u rizik od siromaštva", ističu iz MMH-a.

Mreža mladih Hrvatske održala je danas ispred zgrade Vlade performans kojim su htjeli ukazati na loše stanje radničkih prava mladih. Istaknuli su transparent na kojem su naveli razlike u broju mladih koji su 2007. i 2015. godine radili putem ugovora na određeno vrijeme. Po tim podacima, godine 2007. na određeno je bilo zaposleno 28,6 posto mladih, a lani njih čak 47 posto.

Pročitajte i ovo Josip Medved, zapovjednik Mobilne jedinice prometne policije Kontrola kamiona i autobusa Kazne su visoke, ali mnogi vozači ne drže se strogih pravila: "U pravilu svi imaju isti izgovor" Ilustracija Istraživanje Svaki peti radnik osjeća se diskriminiranim: Što rade poslodavci?

Okupljenim novinarima pokazali su "muzejski primjerak" ugovora o radu te upozorili na općenito loše stanje mladih i zaposlenih.

"Ova akcija dio je naših aktivnosti ususret prosvjednoj akciji 'Mladi za radnička prava' koja će se desiti 17. 11. u 18h na Trgu žrtava fašizma. Ovim putem želimo pozvati sve građanke i građane koji/e podržavaju borbu za radnička prava da nam se u četvrtak pridruže.

Podsjećamo kako su mlade osobe u Hrvatskoj među najvećim žrtvama trenutne ekonomske situacije. Nezaposlenost i ugrožavanje radničkih prava dovele su skoro 20% mladih u rizik od siromaštva. Mi mladi/e od nove vlasti zahtijevamo da se osigura dostojanstvo mladih radnika i radnica!", naveli su u priopćenju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene