167784
167784
167784
167784
167784

Pažnja! Za branje visibaba kazne i do 200 tisuća kuna!

  • , 22.03.2011., 20:12
  • Autor:
  • komentara

Nakon zakona o suzbijanju rada na crno, prema kojem vam ni rođaci ne mogu pomoći u berbi grožđa, ako ne stanuju 500 metara do vas, još je jedan zakon unio nemir.

 
 
 
 
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja
Fotografija je uklonjena radi isteka prava korištenja

Zakon o zaštiti prirode zabranjuje prodaju visibaba na tržnicama, ako za to nemate dozvolu Ministarstva kulture. Inspektori su već u akciji, a kazne su i do 200 tisuća kuna.

Šume još nisu prolistale,ali vjesnici proljeća polako izviru. Visibabe i ljubičice, svakog proljeća zašarene šume i livade. Ali i štandove na tržnicama. Anica Katić prodaje vlastito cvijeće na tržnici. U vlastitom vrtu uzgaja visibabe, ali od sada za to treba dozvolu Ministarstva kulture.

>> Susjed ne dalji od 500 metara zlata vrijedi

Naime, vjesnici proljeća su zaštićene vrste i ako uberete jednu visibabu za vlastitu vazu neće biti problema, no uberete li ju i prodate bez dopuštenja Ministarstva kulture, platit ćete paprenu kaznu. Prodaja zaštićenoga cvijeća kažnjava se od sedam, za fizičku, do čak 200 tisuća kuna, za pravnu osobu.  Za branje cvijeća u nacionalnim parkovima, kazne su još veće.
Uz mirovinu od 1500 kuna, Anica će kućni proračun morati popuniti na neki drugi način. No, zakon nije propisao koji.

Komentari ( komentara do sada)

Komentiraj

tvoj komentar:DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se