Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Pas lavežom upozorio vlasnicu da gori kuća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na požar koji je jučer zahvatio kuću na području Sesveta, 50-godišnju vlasnicu koja je spavala svojim je lavežom upozorio pas i tako je spasio, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji (PUZ).

"Vlasnicu koja je spavala probudio je lavež psa koji je zajedno s njom bio u kući i koji ju je na taj način najvjerojatnije spasio", izjavila je na današnjoj konferenciji za novinare glasnogovornica PUZ-a Marina Burazer.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Zaslužuje pljesak Genij na djelu: Pogledajte što je izveo Rus kojem lavež nije dao zaspati Slika nije dostupna Padale optužbe Žena koja je tužila psa Medu zbog lajanja napala novinarku Nove TV

Ni vlasnica niti pas nisu ozlijeđeni.

Požar se dogodio oko 3 sata u noći u Sesvetama, u Friganovoj ulici, u obiteljskoj kući koja je u vlasništvu 50-godišnje hrvatske državljanke.

Materijalna šteta iznosi više desetaka tisuća kuna, a požar su ugasili vatrogasci.

Očevidom je utvrđeno da je vlasnica prije odlaska na spavanje naložila vatru u peći na drva koja je postavljena u prizemlju u spavaćoj sobi, a dimovodne cijevi prolaze kroz gornji kat i završavaju na tavanu ispod crijepa.

Plamen se tijekom noći probio iz metalne dimovodne cijevi u potkrovlju kuće, zahvatio okolnu drvenu krovišnu konstrukciju i proširio se na cjelokupno krovište, potkrovlje i prizemlje.

Srećom, pas je uočio opasnost i spasio vlasnicu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene