Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Preslagivanje

Partneri HDZ-a u pitanje dovode poziciju premijera Tihomira Oreškovića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
HDZ i Most u sve su lošijim odnosima, a iz stranke Milana Bandića tvrde kako je 'posložena nova parlamentarna većina'.

Milivoj Špika iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) pristupio je stranci Milana Bandića čime je, kako su kazali na konferenciji za novinare, započelo preslagivanje vladajuće većine, a onda je Špika otvoreno svojom izjavom doveo u pitanje i poziciju premijera Tihomira Oreškovića.

'U ovom trenutku, s obzirom na rezultate parlamentarnih izbora samo dvije osobe u Hrvatskoj mogu biti premijer. U koaliciji desnog centra to može biti Karamarko, a u koaliciji lijevog centra to može biti Zoran Milanović. Treće nitko ne može biti ukoliko želimo da ovo funkcionira na način kako treba', poručio je Špika koji se pridružio saborskom klubu stranke Milana Bandića.

Uvjeren je da, ako se ovako nastavi, Vlada neće potrajati ni do Nove godine.

Miodrag Demo, predsjednik kluba Bandićeve stranke u Saboru, kazao je kako se njihov plan preslagivanja većine ostvaruje. Hoće li njihovom klubu pristupiti možda i netko iz Mosta, nije otkrio. 

S druge strane, Most i HDZ u sve su lošijim odnosima, a posljednji sukob kulminirao je javnom objavom medicinske povijesti bolesti Mostovog Mire Bulja od strane HDZ-ovog Andrije Mikulića. Božo Petrov, čelnik Mosta i potpredsjednik Vlade, kazao je danas u Dubrovniku kako je to za njega bio sramotan Mikulićev potez, ali i da je to samo nastavak narušenih odnosa i komunikacije između Mosta i HDZ-a.

'Ali ono što mene boli najviše je što mi već tri mjeseca pričamo o odnosima, mene iskreno nije briga je li ja nekoga volim ili ne volim, nego je li mi uspješno provodimo stvari zbog kojih smo došli', kazao je Petrov dodavši da Vlada dobro funkcionira.
 

Pročitajte i ovo Božo Petrov Briselske fotelje Petrov nakon odlaska Raspudića: "Iskreno mi je žao. Htio sam da svi budemo na listi" Božo Petrov Osvrnuo se i na poljoprivrednike Božo Petrov o Mostovu programu: "Treba nam obiteljski turizam, dosta je apartmanizacije"

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene