Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Špika promijenio 'dres'

'U ovom je trenutku posložena nova parlamentarna većina. Sve ćete saznati na vrijeme'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milivoj Špika iz Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) od danas je član Kluba zastupnika Milana Bandića u Saboru.

Ovu vijest je objavio Miodrag Demo uz poruku kako se njihov plan preslagivanja većine ostvaruje te kako su svi dobrodošli ako žele dobro Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Koalicija za premijera' 'Sučeljavanje s Plenkovićem i Milanovićem je gubitak vremena' Slika nije dostupna Ni partneri ne podržavaju proračun 'To je suludo. Ponovno ćete imati šator pred Vladom. To proći ne može'

Milivoj Špika u Sabor je ušao zahvaljujući sporazumu s HDZ-om kao dio Domoljubne koalicije.

Funkcionirao je u Klubu zastupnika HSLS-a, također članova Domoljubne koalicije. Svojim partnerima je okrenuo leđa, ali se priključio klubu koji također podupire većinu.

Miodrag Demo, predsjednik kluba, najavio je kako će biti još ljudi koji će pristupiti njihovom klubu rada i solidarnosti.

Milivoj Špika se zahvalio svom dosadašnjem klubu te kazao kako je HSLS-u pomogao samo kako bi imali klub. Osobno smatra da će više pružiti iz kluba Milan Bandić. Imaju zajednički jezik oko teme umirovljenika. Ovo je, kazao je, početak okrupnjavanja kluba!

Ni Špika ni Demo nisu htjeli reći na koje zastupnike još računaju.

Špika je uvjeren da sve političke opcije pregovaraju o preslagivanju većine. Kazao je kako je eskalacija sukoba HDZ-Most došla do toga da je preslagivanje pitanje trenutka. Poručio je kako on svoje birače izdati neće.

'Vi vidite samo što se događa u prvoj liniji. Puno se toga događa iza zastora. U ovom je trenutku već posložena nova parlamentarna većina. Nemojte me pitati koja jer ćete saznati na vrijeme. Ako to neće funkcionirati za par mjeseci ćemo imati nove izbore', rekao je Milivoj Špika.

Upitan razgovaraju li svi sa svima o preslagivanju unutar vladajuće koalicije, Špika je odgovorio: 'Ako je politika umijeće mogućega onda je logično ako s jedne strane vidimo da suradnja ne ide i da je pokrenuta inicijativa da bi se poboljšale efikasnosti ili se posložila parlamentarna većina onda je po logici stvari za očekivati da i druga strana radi isto bez obzira ima li dokaza da to radi ili ne radi. Meni je logika i da u ovom trenutku SDP koliko god kaže da ništa ne radi, radi po tom pitanju. Vjerujem da radi. Vidjeli ste i sami do koje točke su ekalirali odnosi unutar Domoljubne koalicije i Mosta da je to sad već postalo pitanje trenutka'.

Na pitanje želi li preslagivanje bez Mosta odgovorio je: 'Prije pet mjeseci smo pričali kako Most nezavisnih lista ima 19 mandata. U ovom trenutku ne bih se kladio ni na 10. Svi nešto pričaju. Jedno je sigurno - ili će se stvoriti parlamentarna većina koja će uvažiti najjaču parlamentarnu stranku koja to jest ili će se ići na nove izbore. Ova opcija kupovanja mira iz mjeseca u mjesec nema teorije. Mi ćemo se ponašati dosljedno. Mi naše birače nećemo izdati'.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene