Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Niz uvjeta

ŠTO ŽELI MOST? Osim mandatara, zainteresirani i za tri ministarstva

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstva koja želi MOST pokrivaju reforme na koje će se fokusirati u pregovorima.

Kako doznaju Jutarnji list, MOST ne želi samo mjesto mandatara, nego su zainteresirani i za tri ministarstva koja pokrivaju reforme na koje će se fokusirati u pregovorima, a to su ministarstvo uprave, pravosuđa i financija.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Održan sastanak Milanović: 'Budimo pošteni prema ljudima, konstituirajmo se i bjež'mo ća' Slika nije dostupna O DOGAĐAJIMA U SABORU 'Možda su od prevelikog razmišljanja zaboravili reći koji je njihov stav'

Kako piše Jutarnji, u pregovorima koji bi trebali početi u srijedu predstavnici MOST-a fokusirat će se 'na uvjete oko reformi državne i lokalne (samo)uprave te reforme poreznog sustava'.

'Vjerujem da ćemo u sljedećih 15 dana znati s kojim blokom idemo'

Milanović i Karamarko, ukoliko žele biti na čelu države iduće četiri godine, trebat će, među ostalim, smanjiti broj županija za više od pola, ukinuti i spojiti općine, te smanjiti broj lokalnih dužnosnika.

Osim toga, morat će prestati zapošljavati po političkoj liniji, te direktore javnih poduzeća birati na javnim natječajima. Ukoliko žele podršku MOST-a morat će i sve kredite s vremenom pretvoriti u kunske, ukinuti parafiskalne namete, drugi mirovinski stup pretvoriti u dobrovoljni, nefunkcionalnu državnu imovinu prodati, povećati neoporezivi dio dohotka, a ukoliko odluče prodavati prirodne resurse kao što su šume, vode i energetika za to će im trebati dopuštenje građana na referendumu.

POČINJE BITKA ZA POTPORU MOST-a: Karte su na stolu, tko ima veće šanse?

Posjetimo, na nedjeljnim izborima MOST je osvojio 19 mandata koji su dovoljni da ni HDZ ni SDP bez njih ne mogu oformiti novu vladu. Ovaj tjedan održat će se pregovori nakon kojih će MOST odlučiti kojem bloku će se prikloniti, a kako je za Dnevnik Nove TV rekao Božo Petrov, vjeruje da će kroz 15 dana znati kojoj opciji će dati podršku - Domoljubnoj koaliciji ili koaliciji Hrvatska raste. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene