Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stranka bez predsjednika

ZEMLJU OBILAZE U RABLJENOM AUTOMOBILU Proveli smo jedan dan u kampanji sa Živim zidom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predizborna kampanja tek je počela, ali stranke imaju još samo dva tjedna na raspolaganju za privlačenje novih birača.

Svaki dan zato je bitan, a ekipa Nove TV provela je jedan dan u kampanji sa Živim zidom.

Fotografijom za uspomenu ili stiskom ruke - od ranog jutra Živi zid na karlovačkim ulicama krenuo je u potragu za novim biračima.

'Najčešće ljude zanima kako bi se riješila ova kriza u državi koja je nastala i onda im mi nudimo naša rješenja', tumači Danijela Mamić iz karlovačkog Živog zida.

U kampanji kažu neće potrošiti više od 200.000 kuna. Većinu posla obavljaju aktivisti na terenu. Stožere imaju u 16 gradova. Kao stranka nemaju predsjednika već pet supredsjednika.

'Da bi u hrvatskoj politici nešto napravili trebate imati strpljenja. Jedna hladna glava, vremena za svakoga. Da, toga imamo i imat ćemo i dalje', kaže jedan od najpoznatijih članova Živog zida, supredsjednik Ivan Sinčić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 7 dana do izbora 'Najbolji si na svijetu, pomažeš svim ljudima ovoga svijeta' Slika nije dostupna Potpuno drugačija DAN U KAMPANJI S SDP-OM Zavirili smo tamo gdje kamere i nisu uobičajene

PARLAMENTARNI IZBORI 2015. Sinčić: Ne sumnjam u sjajan rezultat Živog zida

U kampanji Hrvatsku obilaze - u svom automobilu.

'Nema autobusa iako se vozimo na 4 kotača - jedan kotač HDZ-a i SDP-a na autobusu njihovom više vrijedi više nego naš auto ovaj rabljeni', kaže Ivan Pernar, još jedan supredsjednik.

Nakon Karlovca u Čakovcu su predstavili svoju listu i provjerili stanje u 3. izbornoj jedinici.
Branimir Bunjac, Živi zid, hvali rad članstva:
'Bacili smo 10 000 letaka, još jedno 25 ćemo baciti. Borimo se. Evo. Samo naprijed. Do pobjede!'

Do koje žele doći i preko organiziranih predavanja. U centru Zagreba govorili su o zaštiti okoliša. Koalirati kažu neće ni s kim. A nakon izbora, uvjereni su - s deložacijama će lako.

Vladimira Palfi, supredsjendica Živog zida:  'Onda mislim da više od deložacija neće biti ništa jer s imunitetom stati ispred kuće to je sasvim druga priča.'

Dan završavaju u Jastrebarskom. Motivirajućim govorima prikupljaju nove simpatizere. Ne samo iz Hrvatske. Dijana Karanović iz Beograda je stigla samo zbog Živog zida. U jednom danu prošli su više od 300 kilometara - u kratkoj kampanji tempo je užurban jer kažu - svaki glas je bitan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene