Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svatko u svom stilu

JOŠ MALO DO IZBORA Evo kako se 'časte' politički suparnici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kako kampanja odmiče tako se zaoštrava retorika političkih protivnika! Svatko ima svoj stil. Jedni idu provjerenim receptom, drugi igraju na kartu provokacije.

'Oni od Hrvatske žele napraviti zadnju Balkansku nacionalističku zatucanu kasabu', rekao je predsjednik SDP-a, Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna HDZ u priopćenju 'Milanovićevi ciljevi su poznati - razbiti MOST, konstituirati Sabor na pet minuta' Slika nije dostupna 'Naš stav je jasan' Milanović svoju poruku objavio na Facebooku

'Bravo gospodo iz aktualne socijalističke Vlade. Uništili su Hrvatsku i to smatraju svojim uspjehom. To je nevjerojatno', rekao je šef HDZ-a Tomislav Karamarko.

'Najveći crnokošuljaš u Hrvatskoj je Karamarko. I njegova sljedba. To su crnokošuljaši', govorio je Milanović.

'Zato i jesu agresivni, zato i jesu nervozni jer znaju da iza njih ostaje pustoš', kazao je Karamarko.

Milanović sebe stavlja u prvi plan, Karamarko ističe cijelu koaliciju. Milanović napada Karamarka, Karamarko napada loše gospodarske rezultate. Ali u jednom su, tvrdi stručnjakinja za komunikaciju, isti.

DAN U KAMPANJI S SDP-OM Zavirili smo tamo gdje kamere i nisu uobičajena pojava

'Izazivaju strah kod svoje publike, glasača kako bi pokazali da je samo jedna opcija moguća - ona njihova', kazala je komunikacijska stručnjakinja Gabrijela Kišiček.

Obojci je jasno da onaj koji izgubi odlazi u povijest. Socijalna komponenta jako je važna.

'Žele se prikazati kao topli, kao susretljivi, kao oni koji imaju razumijevanja za probleme s kojima se građani susreću', dodaje Kišiček.

JEDAN DAN U KAMPANJI Tomislav Karamarko: 'Moj život je sad ovo! Ova kampanja, stranka, moj život je pobjeda!'

HDSSB kampanju vodi na svoj način. Osnovali su SS gardu - Slavonsko sokolsku gardu.

'Ovo nisu fašisti, ovo nisu nacisti  ovo nije izgubljena mladost; ovo je budućnost Slavonije i Baranje i Hrvatske', govorio je HDSSB-ov Josip Salapić.

'HDSSB je to odabrao da bi privukao pozornost jer nemaju s čim drugim i da bi provocirali... Možda da bi potakli razgovor o nekim temama... Ali zasigurno su odabrali jednu taktiku koja nije karakteristična i koja nije većini ljudi prihvatljiva', smatra stručnjakinja za komunikaciju.

Većina se vodi uobičajenim potezima kako privuči glasače. Dijele simbolične poklone i druže se s građanima. Govore o emocijama, mjeri se domoljublje, lupaju se ispod pojasa. Svi žele pobjedu. No presudit će glasači.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene