Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Austrijski laici traže ukidanje

Papa podsjeća na važnost celibata svećenika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Benedikt XVI. je podsjetio austrijske biskupe na važnost celibata svećenika i rekao da je moguće u potpunosti posvetiti život Bogu, rekao je u srijedu predsjednik austrijske Episkopalne konferencije Christoph Schoenborn na Radiju Vatikan.

'Bog, Isus je nazočan u svijetu pa je dakle moguće u potpunosti život posvetiti Bogu', prenio je Papine riječi mons. Schoenborn. Kardinal Christoph Schoenborn vodi izaslanstvo koje sačinjavaju četiri crkvena dostojanstvenika, a u ponedjeljak i utorak su ih u Vatikanu primio Papa i nekoliko dužnosnika kongregacije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Značajno otkriće Novootkriveni papirus sugerira da je Isus imao ženu Slika nije dostupna Celibat će ublažiti? U Austriji oko 500 djece plod tajnih ljubavnih veza svećenika

>> Župnik uvodi obvezni crkveni doprinos i prijeti uskratom sakramenata

'Tema celibata svećenika je jako aktualna u Austriji', rekao je bečki nadbiskup na Radio Vatikanu. On je rekao da je predao crkvenom dostojanstveniku kongregacije za svećenstvo kardinalu Claudiju Hummesu memorandum laika svoje zemlje u kojem se zalažu za ukidanje celibata.

Memorandum kojeg su potpisali austrijski laici, među kojima neki bivši politički dužnosnici, traži ukidanje obveze celibata, mogućnost reintegracije oženjenih svećenika i otvaranje đakonata ženama.

>> Crkva šokirana Zlatkom Sudcem koji hoda po vodi!

Kardinal je rekao da se ne slaže s tom inicijativom i da je to otvoreno rekao, ali da smatra da je važno da u Rimu znaju što o problemima crkve misli dio laika.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene