Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izabrani nadbiskupi

Papa Franjo imenovao novog đakovačkog i osječkog nadbiskupa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sveti je Otac Franjo izabrao crkvenu osobu koja dobro poznaje Slavoniju i koja je vama jako draga - rekao je nuncij D'Eerrico, dodavši kako je osobno zaista zahvalan papi što je mons. Hranića izabrao za nasljednika mons. Marina Srakića

Dojučerašnji pomoćni biskup đakovačko-osječki mons. Đuro Hranić od danas je novi nadbiskup đakovačko-osječki. Za njega se, kako je u Đakovu objavio apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Alessandro D'Errico odlučio novi papa Franjo.

Pročitajte i ovo Smještaj za rehabilitirane ovisnike u Osijeku - 3 Nova šansa Kućni red, rad s psihologom, mogućnost zaposlenja: "Ovdje se život odvija po određenim pravilima" Požar u Osijeku Tijekom noći VIDEO Veliki požar u Osijeku: Vatra progutala napuštenu halu HŽ-a

'Sveti je Otac Franjo izabrao crkvenu osobu koja dobro poznaje Slavoniju i koja je vama jako draga' rekao je nuncij D'Eerrico, dodavši kako je osobno zaista zahvalan papi što je mons. Hranića izabrao za nasljednika mons. Marina Srakića.' Poznajemo se već nekoliko godina; uvijek sam čuo puno dobra o vama i - rekao bih još više - mogao sam se uvijek diviti vašim ljudskim i pastoralnim darovima. Vi ste izabrani sin ove Metropolije, i već imate lijepo iskustvo biskupskog služenja. Ovih mjeseci mojeg služenja u Hrvatskoj, mogao sam isto tako konstatirati još više koliko je cijenjen vaš dragocjen doprinos koji ste dali mons. Srakiću kao pomoćni biskup.' rekao je nuncij novom osječko' đakovačkom nadbiskupu te zahvalio svima koji su surađivali s nuncijaturom u njegovu izboru.

>>VIDEO Papi ponudio kapu, on je uzeo i dao mu svoju!

'Prošlih mjeseci željeli smo prikazati Svetoj Stolici potpuniju sliku stanja i potreba nadbiskupije i iznad svega kvalitete koje su se tražile za novog nadbiskupa. Vjerovali smo da će oni obaviti također i tu službu najbolje što mogu; i iznad svega, da će to učiniti s osjećajem crkvene odgovornosti. I tako smo danas došli do imenovanja novog Nadbiskupa, a to je bilo moguće zato jer smo naišli na otvorenost i veliku ozbiljnost koja je za primjer, kako se izišlo u susret našim zahtjevima. Zato osjećam dužnost reći svima: hvala, hvala od srca, neka vas Gospodin nagradi! ' rekao je nuncij D'Errico, koji se posebno zahvalio dosadašnjem nadbiskupu mons. Marinu Srakiću, koji odlazi u zasluženu mirovinu. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene