Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ne može razumjeti

Palestinski predstavnik pri UN-u u Beču oštro kritizirao Hrvatsku

Sve je jači međunarodni pritisak za humanitarnom stankom u sukobu u pojasu Gaze. Glavni tajnik UN-a kritizira izraelsku vojnu operaciju tvrdeći kako broj stradalih civila jasno pokazuje da je s njom nešto pogrešno. Izraelska vojska u međuvremenu steže omču oko grada Gaze. Vode se žestoke borbe s militantima Hamasa.

Najveće žrtve duže od mjesec dana dugog sukoba podnose civili. Tisuće pokušavaju pobjeći sa sjevera pojasa Gaze. Palestinski izvori koje kontrolira Hamas tvrde da je dosad ubijeno više od 10 tisuća ljudi, među kojima i gotovo 4500 djece.

Sve glasniji međunarodni pozivi za humanitarnom stankom u sukobu zasad ne uspijevaju.

Palestinski predstavnik pri UN-u u Beču oštro je kritizirao Hrvatsku. U razgovoru za Hinu izjavio je kako ne može razumjeti zašto je vlada Hrvatske, zemlje koja je i sama proživjela rat boreći se za neovisnost, glasala protiv UN-ove rezolucije o primirju u pojasu Gaze. Smatra da se tako Hrvatska svrstala uz zemlje koje dopuštaju masakr i daju Izraelu dozvolu za ubijanje te da je postala sudionik u zločinu.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić, reporter Dnevnika Nove TV Buran aktualac u Saboru "Plenković održao predavanje oporbi, poručio im da mogu biti zadovoljni što imaju njega u Europskom vijeću"

Više o ovoj temi pogledajte u priloženom videu

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene