Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjetski dan bolesnika

Pacijenti će na lecima uskoro moći reći što ih smeta u bolnicama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U bolnicama će se uskoro pojaviti leci na kojima će pacijenti moći odgovoriti na pitanje o zadovoljstvu pruženom uslugom. Riječ je o projektu pokrenutom povodom današnjeg Svjetskog dana bolesnika.

U povodu Svjetskog dana bolesnika, ministar zdravlja Rajko Ostojić predstavio je informativni letak o tome jesu li pacijenti zadovoljni bolničkim uslugama.

Pročitajte i ovo 14 mandata za Domovinski pokret Rezultati ankete S kim bi Domovinski pokret trebao koalirati? Pogledajte rezultate glasanja u Dnevniku Nove TV Zoran Milanović Ne može biti premijer ANKETA Slažete li se s odlukom Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću?

Svaki će pacijent u bolnici moći ispuniti letak, odnosno odgovoriti na pitanje: 'Biste li članovima svoje obitelji ili prijateljima preporučili bolnicu ili odjel na kojem ste se liječili u slučaju da je njima to isto liječenje potrebno?'.

>> Avberšek Ostojića prozvala jer nije uštedio 800 milijuna kuna

Također, za 150 pacijenata KB Dubrava organizirala je u poslijepodnevnim satima deset dodatnih ambulanata za specijalističke preglede.

'Imat ćemo jasne parametre gdje treba intervenirati i gdje treba poboljšati ono što je ključno u liječenju, pored našeg znanja i naših vještina', kaže ministra zdravlja Rajko Ostojić.

'Odnos s liječnicima i sa sestrama je izvanredan! Meni se zapravo i ne da ići doma', rekao je Željko Pucla, pacijent u KBC Sestre milosrdnice. 'Kad god, ono dva puta godišnje pravim si termine, idem na magnetsku, stvarno mi pružaju sve što trebam. Ne čekam neke duge redove', rekla je Vesna Marjanović, pacijentica u KBC Sestre milosrdnice.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene