Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tko je uzeo 17 milijuna kn?

'Ozbiljno smo se uključili u borbu protiv korupcije'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što smo prvi objavili podatke o novoj korupcijskoj aferi teškoj čak 17 milijuna kuna u državnoj tvrtki Croatia leasing, otvorena je istraga. Pitanje je gdje je nestalo više od stotinu automobila nabavljanih preko nekoliko auto kuća uz financiranje Croatia leasinga.

Nova uprava ušla je u Croatia leasing ovoga ljeta. Prije dva tjedna pronašli su dokumente iz kojih je vidljivo da je iz tvrtke izvučeno 17 milijuna kuna. Obavijestili su predsjednika Uprave Hrvoje Vojkovića i odlučili dokaze hitno poslati Mladenu Bajiću. 'Mislim da usmjeravamo prst prema bilo kome da bi bilo štetno zbog interesa istrage. Prijave su podnesene, ja sam osobno izvijestio Bajića', rekao je Vojković.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Bajić: Imamo puno toga Osumnjičeni negiraju klađenje na lažirane utakmice Slika nije dostupna Odluka Nadzornog odbora CO: Smijenjeni Vojković i Mihanović

>> Prijave zbog nepravilnosti u poslovanju Croatia leasinga

Predsjednik Uprave Croatia leasinga za čijeg su mandata i potpisivani sporni ugovori bio je Krešimir Dretar koji je smijenjen na ljeto. Vojković kaže kako je oformio tim ljudi koji sa policijom surađuju na otkrivanju sličnih kriminalnih radnji. 'Mi smo ozbiljno shvatili poziv vlade da se uključi u borbu protiv korupcije i organiziranog kriminaliteta', kaže Vojković. Istraga traje. Uskoro bi trebalo biti jasno tko je izvukao 17 milijuna državnih kuna i kakvom je kombinacijom mislio zataškati tragove.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene