Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obiteljski prijatelji

On je kupio posrnulu Jakovininu tvrtku, iskeširao 400.000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Damir Koporčić, čovjek koji je kupio zaduženu tvrtku TJ-Prom ministra poljoprivrede Tihomira Jakovine konačno je potvrdio da on stoji iza kupnje posrnule tvrtke.

'Točno je. Ja, kao fizička osoba, kupio sam tvrtku TJ-Prom za 400 tisuća kuna', kazao je Damir Koporčić za SBplus, čovjek čiji je identitet objavila Nova TV.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Intervju u Dnevniku Nove TV EKSKLUZIVNO Jakovina objasnio zašto je tajio kupca svoje propale tvrtke! Slika nije dostupna Firma u dugu Jakovina prodao spornu tvrtku za 400.000 kuna

Kazao je da je to učinio iz dva razloga. 'Prvo, Tihomir Jakovina obiteljski je prijatelj koji se našao u poteškoćama. Više statusnim nego materijalnim. Naime, zbog poslovnih neuspjeha iz prošlosti i nespretnosti tijekom prenošenja upravljačkih prava nad tom tvrtkom, tijekom trajanja ministarskog mandata, stvorena je opća medijska hajka na njega. Javno ga žele linčovati zbog nemara i zbog toga što nije uspio u poslu, iako je radio zakonito, a ne zbog toga što je u poslu uspio protuzakonito', kaže Koporčić.

>> Otkriven kupac Jakovinine tvrtke!

Koporčićev pokojni otac i Jakovina bili su veliki prijatelji, kaže Damir. Ministru je, kaže, ponudio pozajmnicu, koju je ovaj odbio rekavši da tvrtku namjerava prodati. Koporčić je nakon toga tražio uvid u papire tvrtke i zaključio da tvrtka nije toliko dužna koliko se pričalo. 'Kupnjom tvrtke TJ-Prom ne samo da sam pomogao obiteljskom prijatelju, nego na toj transakciji imam namjeru i zaraditi', kazao je.

Tvrdi da nitko od medija nema točne informacije o dugovanjima tvrtke. 'Da evidentirano terećenje od 60 tisuća eura zaista postoji, tvrtku ne bih kupio', kaže Koporčić i dodaje da su stvarni dugovi tvrtke tek nešto iznad 150 tisuća kuna.

Zbog negativnog marketinga, kaže Koporčić, razmišlja i o likvidaciji tvrtke, ali odluka još nije konačna. Dodaje kako mu je najvažnije bilo pomoći prijatelju. Damir Koporčić otkrio je i ono čime se bavi. 'Bavim se prometom nekretnina', objasnio je.

>> Napokon otkriveno tko je Mesiću posudio novac za stan

Hrvatska još nije zaboravila sličan slučaj prijateljstva u kojem je bivšem predsjedniku Stejpanu Mesiću velikodušno pomogao prijatelj prilikom kupnje dva stana u elitnom zagrebačkom naselju Borčec. Mesić je uvijek izbjegavao odgovoriti tko mu je doista posudio novac. Krajem svibnja Božo Dimnik, slovenski lobist, tvrdio je da je upravo on dao Stjepanu Mesiću novac za stanove, budući da mu je,kako je rekao, bilo hitno.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene