Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Prava zima

CIJELI TJEDAN NISKE TEMPERATURE Ali, ima dobra vijest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Većina Hrvatske probudila se u ponedjeljak ujutro s temperaturama ispod nule, a slično vrijeme očekuje cijeli ovaj tjedan.

Dobra vijest je kako će uglavnom prevladavati vedro i sunčano vrijeme.

Pročitajte i ovo Ilustracija Promjena vremena Upaljeni meteoalarmi: Stiže olujni vjetar, nevrijeme i drastično zahladnjenje Ilustracija Gotovo je ljeto u proljeće DHMZ se oglasio zbog velike promjene vremena i zahladnjenja: "Pratite upozorenja na opasne pojave"

U Hrvatskoj će danas biti pretežno sunčano, uglavnom suho te hladnije vrijeme. Jedino u gorju te u Slavoniji, u prvom dijelu dana oblačno uz mogućnost za vrlo malo snijega. Još će ujutro i prijepodne u unutrašnjosti puhati umjeren i ponegdje na udare jak sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena do jaka bura i tramontana, mjestimice s olujnim udarima. Vjetar će poslijepodne posvuda slabjeti. Najviša dnevna temperatura od -3 do 2 na kopnu te između 3 i 7 °C na obali i otocima.

Za sutra je predviđeno djelomice ili pretežno sunčano. U drugom dijelu dana povremeno umjerena naoblaka, a uglavnom na sjevernom Jadranu rijetko je moguće i vrlo malo kiše.

Vjetar većinom slab, na Jadranu slaba, još ponegdje i umjerena bura, poslijepodne uglavnom istočni i jugoistočni. Jutarnja temperatura većinom od -10 do -5, na Jadranu od -3 do 2. Najviša dnevna od -1 do 3, na Jadranu od 4 do 8 °C.

Sredina tjedna nosi nam stabilno, suho, vrlo hladno, ali i većim dijelom sunčano vrijeme. Ujutro je mjestimice moguća magla, a danju će, uz sunce, prema sredini tjedna biti malo toplije. Noću i tijekom jutra zato, debeli minusi. Od 5 do 10 s one negativne strane Celzijeve ništice.

I na Jadranu će idućih dana uglavnom prevladavati vedro, svakim danom bit će i sve toplije. I dalje je zima, no ipak manje zima nego što je to bilo jutros. Sredinom tjedna neće biti ni nekog osobito jakog vjetra.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene