Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Domaći sajam knjiga

Otvoren 32. po redu Interliber

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar kulture Božo Biškupić danas je na Zagrebačkom velesajmu otvorio 32. međunarodni sajam knjiga i učila Interliber, 3. sajam glazbe i multimedija, te 34. Hrvatski salon inovacija Inova.

Otvarajući sajmove ministar Biškupić je ocijenio kako je uloga knjige primarna u razvoju modernoga društva te dodao kako Ministarstvo kulture svojom potporom sudjeluje u cijelom lancu nastanka knjige i njezine distribucije do čitatelja. Interliber je najveći i najstariji kultni domaći sajam knjiga, kazao je Biškupić dodavši kako Ministarstvo osim financijske potpore nastoji preko zemlje partnera Interlibera surađivati sa susjednim zemljama. Podsjetio je i na važnu ulogu Hrvatske matice iseljenika koja, kako je rekao, posebno njeguje čuvanje hrvatske riječi. Interliber nas uvodi u svijet novih naslova i izdanja knjiga napomenuo je dodavši kako bi valjalo voditi računa i o digitalnoj tehnologiji koja omogućuje bržu i širu dostupnost knjige publici.

Pročitajte i ovo Kobasica Domaća, s tartufima ili ljuta? Kombinacija je puno, ali ona je samo jedna: Mala istarska općina ugostit će sajam kobasica Slika nije dostupna Ulaz na Interliber besplatan, najam 50 posto manji

100. godina Zagrebačkog Velesajma

Direktorica Zagrebačkog Velesajma Mirela Bartolec podsjetila je kako Velesajam ove godine obilježava 100. obljetnicu postojanja te napomenula kako ove godine na Interliberu sudjeluje 290 izlagača iz 9 zemalja. Ove godine izlagači imaju na raspolaganju 15.700 četvornih metara prostora, rekla je, dodavši kako je 1989. godine na Interliberu zajedno s HAZU za najbolje znanstveno djelo utemeljena Nagrada Josip Juraj Strossmayer. Napomenula je kako će u 6. paviljonu ZV-a tijekom sajma biti postavljena izložba nagrađenih djela.

Na 3. sajmu glazbe i multimedija obogaćenom sajmom plesa, nastupit će 83 izlagača iz 18 zemalja, a na sajmu Inove 210 izlagača iz 8 zemalja, kazala je te najavila i dodjelu nagrade Nikola Tesla za najbolju hrvatsku inovaciju. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture RH a sajam INOVE pod pokroviteljstvom zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Međunarodni sajam knjiga i učila Interliber održava se od 11. do 15. studenog. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene