Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Država platila dug svim bolnicama

Ostojić otvorio Odjel za palijativnu skrb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravlja Rajko Ostojić otvorio je danas novouređeni Odjel za palijativnu skrb Specijalne bolnice za kronične bolesti Novi Marof.

Investicija je vrijedna 4,5 milijuna kuna, pri čemu je Ministarstvo zdravlja sudjelovalo sa 2,5 milijuna kuna, a ostalo su sredstva bolnice i decentralizirana sredstva Varaždinske županije.

Ministar Ostojić ustvrdio je kako se u bolnicu u Novom Marofu ništa nije ulagalo osam godina te izrazio zadovoljstvo što je napokon došlo do direktnog višemilijunskog transfera iz Ministarstva zdravlja.

'To je bila naša obaveza prvenstveno prema zdravstvenim radnicima ove bolnice i njihovom trudu desetljećima prema pacijentima iz ne samo ove županije, već i cijele sjeverne Hrvatske i grada Zagreba', kazao je.

Napomenuo je da se o palijativnoj skrbi govori posljednjih 20 godina i slavi Dan palijativne skrbi, ali se u nju nije ništa ulagalo do posljednjih nekoliko mjeseci.

Podsjetio je da je prije nekoliko mjeseci otvorio sličan odjel u Kninu i najavio da će isto napraviti u Slavoniji i Istri.

Pročitajte i ovo Klinički bolnički centar Split Puštena kući Djeca završila u bolnici nakon što su pojela perece: Sve istražuju policija i inspekcija Ilustracija Očevid u tijeku Automobil sletio kod Požege: Jedna osoba prevezena u bolnicu

>> Ostojić za Dnevnik Nove TV: Neće se župani više ponašati kao pijani milijarderi!

Naglasio je da su bolnice u posljednjih pet godina dobile 797 novih postelja ali i da se nije ulagalo u ovaj tip bolnica koje su Hrvatskoj neophodne.

Na upit novinara je li se stabilizirala situacija s naplatom lijekova u varaždinskoj bolnici te hoće li i kada Ministarstvo zdravlja sanirati taj dug bolnice ministar je rekao kako je specifičnost varaždinske bolnice što je desetljećima 'bila deskriminirana'.

Podsjetio je da je u svibnju država platila dug svim bolnicama, uključivši i varaždinsku, duži od 365 dana. Ostojić je poručio građanima da ne treba paničariti i da će lijekova, no upozorio je da će sve županije morati razmišljati o svojim obavezama.

Istaknuo je da je od pet obećanja iz izborne kampanje ostalo neispunjeno još samo sređivanje liste čekanja, no najavio je da će se te liste značajno smanjiti do kraja godine.

Ravnatelj Specijalne bolnice za kronične bolesti Novi Marof Mladen Smoljanac rekao je da novouređeni odjel ima 14 soba s 28 ležaja i sve potrebne prateće prostorije.

Uz ministra Ostojića otvaranju Odjela za palijativnu skrb nazočili su župan Varaždinske županije Predrag Štromar, ravnatelj HZZO-a Siniša Varga i gradonačelnik Novog Marofa Darko Hrenić i drugi uzvanici.(Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene